Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?

Herjan Rook (MAARTENMakelaardij) en Nick Forger (Ooms Makelaars) geven advies.

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet. Stel niet de buurt, maar je budget centraal! In de rubriek ‘Wat koop je in Rotterdam voor…?’ geven steeds weer andere makelaars tips die aansluiten bij diverse budgetten. Herjan Rook (MAARTENMakelaardij) en Nick Forbes (Ooms Makelaars) vertellen wat je koopt voor een budget van 290.000 tot 435.000 euro.

Nick en Herjan - Wonen in Rotterdam

In 2006 ging Herjan verder waar hij in 1995 gestart was: als makelaar. Zijn ‘uitstapje’ naar de projectontwikkeling gaf hem de bredere blik op vastgoed waar hij nu van profiteert. “Door mijn ervaring met transformatieprojecten kan ik klanten goed begeleiden bij dit soort trajecten.” In 2009 startte Herjan samen met Maarten Broekman makelaarskantoor MAARTENMakelaardij. “We kozen voor een focus op specifieke doelgroepen en buurten rondom het centrum én kozen voor minder woningen in de verkoop en meer tijd voor klanten. Het leukste aan mijn baan vind ik dat ik betrokken ben bij één van de highlights uit iemands leven.”

Ook Nick vindt dit het mooiste aspect van zijn werk. Nick is al vanaf 2000 actief in de makelaardij en sinds 2016 verbonden aan Ooms Makelaars. Nick: “Het kunnen adviseren bij één van de belangrijkste beslissingen in het leven van mensen, maakt dit werk zo leuk. Elke klant heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen wensen en beweegredenen om te verhuizen. Omdat Ooms een full service makelaarskantoor is met bijvoorbeeld ook een eigen financiële afdeling, kunnen wij onze klanten optimaal adviseren.”

Met verbazing zagen Herjan en Nick de hectiek op de Rotterdamse huizenmarkt de laatste jaren toenemen. Langzaamaan wordt het iets rustiger, zien ze. Herjan: “Mensen die nu zoeken, maken iets meer kans om een woning te vinden dan een jaar geleden. Wel zie ik dat veel mensen uitkomen bij hun B-keuze. Mensen die in Kralingen willen wonen, belanden in Crooswijk, mensen die zoeken in Cool, kopen in Middelland. Grote groepen mensen wonen dus in de wijk waar ze niet wilden wonen, maar daardoor worden die wijken juist leuker.” Nick: “De stad heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkelt en Rotterdam is steeds leuker en aantrekkelijker geworden. De populariteit van Rotterdam als stad om in te wonen is daardoor enorm toegenomen. Het gevolg hiervan is wel een sterk toegenomen prijs per m². Zeker in de populaire gebieden, zoals als het centrum, Kralingen en Blijdorp. Doordat tevens het aanbod achterblijft op de vraag, zien we op dit moment dat er veel woningen boven de vraagprijs verkocht worden, zeker in dit prijssegment.” Het prijssegment van 290.000 tot 435.000 euro is populair, vertellen Herjan en Nick. Zowel stellen als senioren en gezinnen zoeken in deze categorie. Wat adviseren zij hun klanten met dit budget?

The Red Apple in het Maritiem District, Stadsdriehoek

Kop van Zuid

Zoek je een bovenwoning of appartement in Rotterdam?

Herjan adviseert:

“Ik adviseer jonge stellen die in Rotterdam willen blijven óf zich er voor het eerst vestigen, te kijken naar de woontorens in en rondom het centrum. Veel young professionals hebben een voorkeur voor een appartement in de nieuwere woontorens, maar in een gebouw als De Rotterdam koop je geen woningen meer binnen dit budget. Voor relatief nieuwe en ruime appartementen kijk je dan op het Wijnhaveneiland in het centrum, bijvoorbeeld in de Red Apple Building. Of in woongebouw Calypso, bij Kruisplein en pal naast Rotterdam CS. Ook op de Kop van Zuid is genoeg te vinden, bijvoorbeeld aan de Laan op Zuid. De Wilhelminakade biedt prachtige appartementen, maar ook daar zal je voor een wat ruimere woning al snel boven dit budget uitkomen.”

Nick adviseert:

“In de huidige markt zijn een aantal zaken van belang. Zo is het belangrijk om voorafgaand aan je zoektocht te weten wat de financiële mogelijkheden zijn. Een verkoper kan vaak kiezen uit meerdere kopers en door goed voorbereid te zijn, vergroot je je mogelijkheden. Verder is het belangrijk om goed te kijken naar de ontwikkelingen die de stad doormaakt en de kansen die dit biedt. Het centrum van Rotterdam verschuift en omliggende wijken winnen aan populariteit. Wil je liever iets meer ruimte voor je budget dan dat je in het centrum krijgt? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar wijken als Feijenoord, Bergpolder of het Liskwartier.”

Liskwartier

Zoek je een gezinswoning met tuin in Rotterdam?

Nick adviseert:

“Voor dit budget kan je in Rotterdam zeker nog leuke woningen met een tuin vinden. Aan de noordrand van Rotterdam kan dit bijvoorbeeld in Prins Alexander, Zevenkamp of Prinsenland. Aan de zuidrand van Rotterdam heb je goede kans van slagen in Oud-IJsselmonde of in Charlois, Zuidwijk of Pendrecht. Overigens zien we gezinnen die toch dichterbij het centrum willen wonen, de keus maken voor een gezinsappartement.”

In Charlois en Feijenoord is het nog mogelijk om binnen dit prijssegment een riante woning te vinden

Maasboulevard, Noordereiland

Aelbrechtskade, Rotterdam West

Wat is jouw kans op koop?

Binnen het prijssegment 290.000 tot 435.000 euro is er van alles mogelijk, maar is het wat je zoekt? Herjan: “Woningzoekenden moeten zichzelf eerst vragen stellen. Wat vinden zij belangrijk aan hun huis en de directe omgeving? Afhankelijk daarvan bepaal je hoe je jouw geld het beste kunt besteden.” Voor een ruim en centraal gelegen stadsappartement (90 – 120 m2) binnen dit budget, moet je volgens Herjan en Eveline op het Wijnhaveneiland, rond Kruisplein, op de Kop van Zuid en het Noordereiland kijken. Of richting Rotterdam-Noord, in buurten als de Provenierswijk en het Liskwartier. De aanschaf van een ruime eengezinswoning (120 – 150 m2) met tuin is wat lastiger binnen dit budget en nabij het centrum. Hiervoor kijk je in Ommoord, Zevenkamp, Rotterdam-West, Feijenoord en Kralingen-Crooswijk. Waar liggen nog kansen volgens deze specialisten? Herjan: “Onverwachts sfeervol in aanbod vind ik woningen in buurten als Oud-Charlois en IJsselmonde. Opvallend vind ik dat mensen van buiten de stad minder weerstand voelen bij deze buurten. Bovendien is het mogelijk om hier in dit segment nog een riante woning te vinden. De meeste kans op leuke en royale verrassingen binnen dit segment maak je in Charlois, Feijenoord, Rotterdam-West en het Lage Land.”

Ook Nick herkent de potentie van Rotterdam Zuid. Nick: “De komende jaren staan er grote ontwikkelingen op stapel in Rotterdam Zuid. Met onder andere de gebiedsontwikkeling van Feyenoord City, maar ook met de komst van de Hogeschool Rotterdam en de uitbreiding van het OV-netwerk. Een andere mogelijkheid is de westkant van Rotterdam met onder andere Delfshaven en Bospolder/Tussendijken. Ook hier staan mooie dingen te gebeuren.”

Zwaerdecroonstraat, Middelland

Benieuwd naar andere prijscategorieën?

Lees hier wat je koopt voor maximaal 195.000 euro195.000 tot 240.000 euro, 240.000 tot 290.000 euro en meer dan 435.000 euro.

Vorig artikel Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?