Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Het Heij: je cascowoning zelf van binnen indelen en afbouwen

Zeventien woningen die natuurinclusief en klimaatadaptief zijn

Aan de Heysekade in de Rotterdamse wijk Heijplaat verrijst een circulaire en natuur-inclusieve woonbuurt. Hier ontwikkelt Steenvlinder 17 cascowoningen die je zelf aan de binnenkant naar eigen smaak ontwerpt, indeelt en afbouwt. Laat je creativiteit de vrije loop en bouw je eigen huis af!

Het heerlijke natuurlijk wonen in een rauw Rotterdams havengebied is wat het Heij zo bijzonder maakt!

René Onsia, architect

Groen, duurzaam en zelfvoorzienend

In Het Heij koop je een cascowoning en ontwerp je de binnenkant van je eigen woning. Die bouw je vervolgens zelf af. Er is veel ruimte voor creativiteit en je kan dus een unieke indeling maken.

Het Heij staat voor duurzaam wonen en leven. Als bewoner wek je zelf elektriciteit en warmte op. Een serre en zonneboilers op het dak zorgen voor de winning van warmte. Groene daken en een wadi vangen regenwater op en samen met een natuurlijke zonwering van hangende planten zorgt dit ook voor de nodige verkoeling.

Als bewoner kun je bovendien je eigen groenten kweken in de gemeenschappelijke voedseltuin. Kortom, dit wordt een buurt die deels zelfvoorzienend is.

Uniek wonen aan de haven

Er zijn meerdere pluspunten die wonen in Het Heij aan de Heysekade aantrekkelijk maken:

  • Prachtige locatie: Gelegen aan de haven en rondom een gemeenschappelijke tuin.
  • Aan het water: Watertaxi om de hoek.
  • Kindvriendelijk: Met een school en peuterspeelzaal in de buurt hoef jij je nooit zorgen te maken over het plezier van jouw kinderen!
Het Heij - Heijplaat
Het Heij – Heijplaat

Aan de Heyse kade in de Rotterdamse wijk Heijplaat verrijst een circulaire en natuur inclusieve woonbuurt. Hier ontwikkelen we 17 cascowoningen die je zelf aan de binnenkant naar eigen smaak ontwerpt, indeelt en afbouwt. Laat je creativiteit de vrije loop! 

Lees meer

Meer informatie

Lijkt het je wel wat om zelf de binnenkant van je toekomstige woning te ontwerpen, in te delen en af te bouwen? Op hetheij.nl kun je je inschrijven voor meer informatie over het project Het Heij.

Vorig artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.
Volgend artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.