Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Het Heij: je cascowoning zelf van binnen indelen en afbouwen

Zeventien woningen die natuurinclusief en klimaatadaptief zijn

Aan de Heysekade in de Rotterdamse wijk Heijplaat verrijst een circulaire en natuur-inclusieve woonbuurt. Hier ontwikkelt Steenvlinder 17 cascowoningen die je zelf aan de binnenkant naar eigen smaak ontwerpt, indeelt en afbouwt. Laat je creativiteit de vrije loop en bouw je eigen huis af!

Groen, duurzaam en zelfvoorzienend

In Het Heij koop je een cascowoning en ontwerp je de binnenkant van je eigen woning. Die bouw je vervolgens zelf af. Er is veel ruimte voor creativiteit en je kan dus een unieke indeling maken.

Het Heij staat voor duurzaam wonen en leven. Als bewoner wek je zelf electriciteit en warmte op. Een serre en zonneboilers op het dak zorgen voor de winning van warmte. Groene daken en een wadi vangen regenwater op en samen met een natuurlijke zonwering van hangende planten zorgt dit ook voor de nodige verkoeling.

Als bewoner kun je bovendien je eigen groenten kweken in de gemeenschappelijke voedseltuin. Kortom, dit wordt een buurt die deels zelfvoorzienend is.

 

Uniek wonen aan de haven

Er zijn meerdere pluspunten die wonen in Het Heij aan de Heysekade aantrekkelijk maken:

  • Prachtige locatie: Gelegen aan de haven en rondom een gemeenschappelijke tuin.
  • Aan het water: Watertaxi en waterbus om de hoek.
  • Goed gelegen: Wil jij lekker op een terrasje zitten of wat winkelen? Vanuit jouw huis ben je snel bij winkels en horeca.
  • Kindvriendelijk: Met een school en peuterspeelzaal in de buurt hoef jij je nooit zorgen te maken over het plezier van jouw kinderen!
Het Heij - Heijplaat
Het Heij – Heijplaat

Aan de Heyse kade in de Rotterdamse wijk Heijplaat verrijst een circulaire en natuur inclusieve woonbuurt. Hier ontwikkelen we 17 cascowoningen die je zelf aan de binnenkant naar eigen smaak ontwerpt, indeelt en afbouwt. Laat je creativiteit de vrije loop! 

Lees meer

Meer informatie

Lijkt het je wel wat om zelf de binnenkant van je toekomstige woning te ontwerpen, in te delen en af te bouwen? Op de website van Steenvlinder  kun je je inschrijven voor meer informatie over het project De Heij.

Wil je al advies over een woning kopen in dit project en heb je specifieke vragen of wil je er gewoon een persoonlijk gesprek over aanvragen, dan kun je contact opnemen met de koperscoach Patricia de Jong.

Vorig artikel Start renovatie van huurwoningen in Alhenablok in Spangen
Volgend artikel Stappenplan aanvragen offerte voor verduurzamen van je woning