Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Een hypotheek aanvragen? De Rabobank helpt graag.

Advies over wat je maximaal kunt lenen en welke hypotheekvorm het beste bij jouw past

Je bent van plan een huis te kopen in Rotterdam? Om dit te financieren heb je meestal een hypotheek nodig. De Rabobank helpt jou hier graag bij.

Rabobank hypotheek - wonen in Rotterdam

Hoe werkt een hypotheek?

Je wilt jouw droomhuis kopen, maar hebt hiervoor een hypotheek nodig. Maar wat is dit eigenlijk precies en wat komt er allemaal bij kijken? Hieronder legt de Rabobank per onderdeel uit wat het inhoudt.

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een lening met onroerend goed als onderpand. In de meeste gevallen een huis of bedrijfspand. Bij het kopen van een huis leen je dus geld van de bank en financier je daarmee jouw droomwoning. Het geld wat je van de bank geleend hebt betaal je, via de hypotheekvorm die je kiest, weer terug. Over het geld wat je leent betaal je ook rente. Kun je je maandelijkse hypotheekbedrag niet meer betalen? Doordat er iets veranderd is in jouw situatie? Dan zoeken we samen met jou naar een passende oplossing. Alleen als het echt niet anders kan moet de woning verkocht worden.

Stap voor stap naar je nieuwe huis

Een nieuw huis kopen is spannend! Of het nu je eerste huis is of niet, er komt veel op je af. We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt over hoe dit werkt en wat je allemaal moet regelen. De Rabobank heeft een Stappenplan voor je gemaakt om je op weg te helpen.

Hypotheekvormen en voorwaarden

Je hypotheekvorm bepaalt de manier waarop je de hypotheek aflost. Wil je bijvoorbeeld gelijke maandlasten houden tijdens de looptijd, of steeds lagere lasten? Of kies je er voor om tijdens de looptijd niets af te lossen, maar dit in een keer te doen bijvoorbeeld bij verkoop van de woning?

Bij een passende hypotheekvorm horen ook passende voorwaarden voor je hypotheek. Je kunt bij de Rabobank kiezen uit verschillende voorwaarden. Vind je een lage, scherpe rente belangrijk? Of wil je juist meer flexibiliteit en mogelijkheden?

 

Hypotheekrente

Bekijk de actuele hypotheekrentes van de Rabobank. Je kunt kiezen uit verschillende hypotheekvormen en rentevastperiodes. Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabobank? Dan kun je korting krijgen op je hypotheekrente.

Rabobank hypotheek - wonen in Rotterdam

Wat kost een hypotheek?

Waarschijnlijk is het kopen van een huis de grootste uitgave in je leven. Bij het afsluiten van een hypotheek ga je een lening aan bij de bank. Naast de aankoopkosten van je nieuwe woning komen er ook nog andere kosten bij. Bijvoorbeeld financierings- en advieskosten, kosten koper, Nationale Hypotheek Garantie en kosten voor de taxatie en notaris. Het is belangrijk om aan deze bijkomende kosten te denken wanneer je een huis koopt.

Kopen en jouw situatie

Twijfel je nog of je beter een huis kunt huren of kopen? Omdat je bijvoorbeeld een studieschuld of andere financiële verplichtingen hebt? Of heb je nog geen vast contract of een flexibel contract en wil je weten wat je mogelijkheden zijn? Lees meer over jouw situatie en ontdek in jouw Eerste-huis-gesprek wat er precies mogelijk is.

Vorig artikel De 10 meestgestelde vragen over een hypotheek
Volgend artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.