Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Prinsheerlijk wonen in een groene en rustige omgeving

Aan de rand van Rotterdam met alles in de buurt

Ben jij op zoek naar een woning of appartement in een groene omgeving met sportvoorzieningen en openbaar vervoer om de hoek? Dan is De Prinsentuin op de locatie van het Zadkine Technisch College in Prinsenland misschien wel wat voor jou. De verwachting is dat hier circa 230 woningen en appartementen worden gerealiseerd.

Woningtypes De Prinsentuin

De wens van de ontwikkelaar is om hier in totaal circa 230 appartementen en woningen te bouwen. Zowel huur als koop. Doordat de appartementen verschillen in afmeting, en dus ook in prijs, wordt er een plekje gecreëerd voor een diversiteit aan bewoners. Naast appartementen komen er een aantal grondgebonden woningen. Groen staat centraal in het plan. Zo komt er onder meer een fijne, groene binnentuin.

Groen (van) binnen en buiten

De ambities op het gebied van duurzaamheid zijn hoog voor project De Prinsentuin. Het duurzaam maken van de woningen is een van de factoren die bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Maar er worden ook maatregelen genomen op het gebied van klimaatadaptatie, natuurinclusiviteit, het terugbrengen van zoveel mogelijk groen, etc. Dit zorgt voor een fijne en leefbare woonomgeving. Met groen (van) binnen en buiten. Waar zowel mens als dier, maar ook natuur goed gedijen.

Omgeving De Prinsentuin

De Prinsentuin komt op de locatie van het Zadkine Technisch College aan de Prins Constantijnweg in Prinsenland. Dit is een groene en rustige wijk met goede voorzieningen en sportmogelijkheden. Binnen no time ben je met het openbaarvervoer in het centrum en een boodschapje doe je op de fiets. Het Prinsenpark ligt op loopafstand en al fietsend sta je binnen 10 minuten in het Kralingse Bos.

 

De Prinsentuin
De Prinsentuin

Op de locatie van het Zadkine Technisch College is ABB van plan woningbouw te realiseren onder de projectnaam De Prinsentuin. De ambities op het gebied van duurzaamheid zijn hoog voor project De Prinsentuin. Er komt een mix van appartementen, zodat hier een plek gecreëerd wordt waar verschillende mensen kunnen wonen. De mix wordt voornamelijk zichtbaar in de diverse afmetingen van de appartementen. Groen staat centraal in het plan. Zo komt er een groene binnentuin.

Lees meer

De mening van betrokkenen is belangrijk

De Prinsentuin moet een gebied worden waar de omgeving, bewoners en bezoekers blij van worden. De mening van betrokkenen is daarom belangrijk. Woon je in de omgeving of ben je geïnteresseerd in een woning in De Prinsentuin? Schrijf je dan op projectwebsite in voor de nieuwsbrief en je wordt automatisch op de hoogte gebracht van de (participatie)ontwikkelingen.

Er is nog niet veel zichtbaar, maar op de achtergrond wordt hard gewerkt aan de realisatie van dit ambitieuze project. Naar verwachting start de bouw in 2024.

Vorig artikel Start verkoop MIX A en B in Lage Land: kies nu je bouwnummer
Volgend artikel Appartementen en stadswoningen in nieuwbouwproject Alex in het Lage Land