Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

MIX: nieuwbouw in het Lage Land voor wonen en bewegen

Bekijk nu de bouwblokken MIX A en MIX B op de vernieuwde website

MIX is een project aan de Folkert Elsingastraat in Rotterdam in het Lage Land in Prins Alexander. MIX bestaat uit vier bouwblokken. De bouwblokken krijgen de namen MIX A, B, C, en MIX D. Vanaf nu is het mogelijk om het woningaanbod van MIX A en MIX B te bekijken op de nieuwe website Wonen in MIX.

Er komen appartementen in verschillende groottes vanaf 50 m2 tot 120 m2 met een collectieve binnentuin. Ook komt er een parkeerfaciliteit onder het gebouw voor zowel auto’s als (bak)fietsen van de bewoners. De mix van woningen zorgt voor een mix van bewoners. Van starters, actieve ouderen, singles, empty nesters, stelletjes tot aan gezinnen.

MIX A en MIX B nu te bekijken

MIX A bestaat uit 13 verdiepingen waarin 105 verschillende type woningen komen met diverse buitenruimtes. Leefgalerijen, maisonnettes, corridorontsluitingen en ontmoet-balkons komen allemaal terug in MIX A! Alle woningen beschikken over een privé buitenruimte en kunnen te allen tijde gebruikmaken van de collectieve binnentuin.

MIX B bestaat uit 6 verdiepingen waarin 49 woningen komen. Van een maisonnette tot gezellige benedenwoningen met de tuin gelegen aan de Folkert Elsingastraat. En van prachtige appartementen met tuinen die grenzen aan de collectieve binnentuin tot aan appartementen met hun privé balkon aan de Folkert Elsingastraat.

MIX van duurzame woningen

MIX krijgt duurzame woningen met een gezond binnen- en buitenklimaat. Zonder gasaansluiting, maar met stadsverwarming, vloerverwarming en -koeling op elke verdieping, zonnepanelen voor duurzame energie en groene daken. Maar duurzaamheid komt niet alleen terug in de woningen.

MIX streeft ook naar natuurinclusief bouwen met nestkasten voor vogels, vleermuizen en vlinders, waterretentiedaken voor milieubewust waterbeheer, en een collectieve binnentuin die aangename plek biedt voor mens én natuur. Met een focus op natuurlijke materialen zoals hout, wordt MIX C zelfs volledig uitgevoerd in hout!

De omgeving van MIX

Het bouwproject MIX ligt in de wijk het Lage Land in deelgebied Prins Alexander en grenst direct aan Winkelcentrum Lage Land. Je vind er van alles op loopafstand: een supermarkt, kinderdagverblijven, scholen, sportvoorzieningen. Met de metro ben je binnen enkele minuten in het centrum van Rotterdam. En op de fiets ben je binnen 3 minuten in het Prinsenpark en zelfs in 8 minuten in Het Kralingse Bos. De opritten naar de A16 en A20 zijn vlakbij. Een ideale plek in Rotterdam dus!

 

MIX Het Lage Land
MIX Het Lage Land

Een uniek project op de Folkert Elsingastraat in Rotterdam in de wijk het Lage Land (Prins Alexander) waar wonen en bewegen elkaar ontmoeten! Op deze plek ontstaat binnenkort een gezonde en vitale leef- en woonomgeving met circa 250 appartementen. Voor verschillende budgetten met een woonoppervlak vanaf 50 m2 tot 120 m2 en een collectieve binnentuin. Het winkelcentrum, scholen, sportvoorzieningen en supermarkten op loopafstand.

Lees meer

Meer informatie?

De verkoopprijzen worden in november 2023 bekendgemaakt en naar verwachting start de definitieve verkoop in het eerste kwartaal van 2024. 75% van de woningen zitten onder de Nationale Hypotheek Garantie-grens en 55% onder de betaalbaarheidsgrens van de gemeente Rotterdam.

Het is wel al mogelijk om jouw favoriete woning in MIX A en MIX B te selecteren. Binnenkort staan ook de woningen van MIX C en D live. Op de projectsite  vind je de meest actuele informatie over dit woonproject en je kunt ook alvast een virtuele tour nemen.

Vorig artikel Appartementen en stadswoningen in nieuwbouwproject Alex in het Lage Land
Volgend artikel Officiële startsein bouw Bernini aan de Prinsenplas door wethouder Zeegers