Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Bouw Villapark ‘s-Gravenland gestart

Nieuwbouwproject met 46 halfvrijstaande villa's op eigen grond.

De bouw van 46 half-vrijstaande villa’s langs de prachtige ‘s-Gravenweg is gestart. Johan van Houwelingen van VHR Bouw en Loek Vervat van Vervat Vastgoed gaven officieel het startsein. Samen met de toekomstige bewoners proostten ze op een voorspoedige bouw.

Doorstroming maakt ruimte voor andere woningzoekenden

Het project stond vorig jaar enorm in de belangstelling met ruim 900 geïnteresseerden. Het aantal aanmeldingen laat zien dat er in Rotterdam ook een grote vraag is naar woningen in het hogere segment. Het grootste deel van kopers komt zelf uit Rotterdam en kan door de komst van dit project doorstromen binnen de stad. Hierdoor maken zij weer ruimte voor andere woningzoekenden.

Villapark ’s-Gravenland, in de gelijknamige wijk, wordt een rustige, verkeerluwe buurt aan de ’s-Gravenweg, omgeven door singels en met alle voorzieningen nabij. Niet alleen winkelcentrum Prinsenland, openbaar vervoer en uitvalswegen, maar ook scholen, sportverenigingen, golfbanen en natuurlijk het Kralingse Bos.

Wonen in jaren ’30 stijl in Villapark ‘s-Gravenland

De woningen zijn ontworpen door de A1-ontwerpgroep uit Rotterdam en geïnspireerd op de populaire jaren ’30 stijl.  Niet uitbundig of overdreven, maar juist ingetogen en tijdloos. Er komen drie type woningen die een oppervlakte hebben tussen de 130 en 146 vierkante meter. De woningen kunnen uitgebouwd worden tot ruim 200 m2 met een kelder en uitbouw woonkamer en woonkeuken. Daarnaast zijn ze voorzien van een grote tuin.

Ook duurzaam bouwen is een belangrijk aspect binnen dit project. Alle woningen worden voorzien van een waterpomp, vloerverwarming, zonnepanelen, HR++ isolerende beglazing en door energielabel A heeft de woning lage energielasten.

Vorig artikel De verkoop van 36 woningen in Aan de Boezem II is gestart
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?