Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De verkoop van 36 woningen in Aan de Boezem II is gestart

Wil je ook vanuit je voortuin zo naar de Kralingse Plas lopen?

Aan de rand van het Kralingse Bos komt een nieuwe Rotterdamse stadswijk: Nieuw Kralingen. De wijk kenmerkt zich door de mooie architectuur met typisch Kralingse kenmerken en de directe ligging aan het water van de Boezem. Deelproject Aan de Boezem II met 36 woningen is in de verkoop. Kijk op de site voor het beschikbare woonaanbod in Nieuw Kralingen.

In Nieuw Kralingen proef je de stad en voel je de ontspanning van buiten leven. Vanuit de wijk fiets je in 10 minuten naar de binnenstad, bussen stoppen in de buurt en de A20 bereik je snel. Als je dan bedenkt dat je hier ook zo het Kralingse Bos inloopt of binnen 10 fietsen aan de koffie zit op de Meent, dan durven we rustig te stellen dat deze locatie uniek is in Rotterdam.

Luxe wijk met romantisch karakter

Nieuw Kralingen wordt divers. Dat zie je doordat in één straat meerdere ontwerpstijlen terugkomen. Door 5 tot 7 woningen van dezelfde architect naast elkaar te plaatsen, ontstaat een zeer gevarieerd straatbeeld. Zorgvuldig ‘gecomponeerde’ straten, verschillende woonsferen, opvallende woningen en volop groen geven Nieuw Kralingen een romantisch karakter met een warme touch. Een luxe wijk die vanzelfsprekend aanvoelt en waarin je snel je weg vindt. Alsof het nooit anders is geweest.

Omgeving Nieuw Kralingen

De nieuwe wijk grenst aan de wijken Kralingen en Crooswijk. Vanuit je woning wandel je zo naar het bos en de plas. Hier kun je het hele jaar genieten van wandelingen met mooie uitzichten en diverse watersportactiviteiten. En voor een hapje en drankje schuif je aan op een van de terrassen aan het water. Op de fiets ben je binnen 5 minuten op de Oudedijk met supermarkten, gezellige restaurants en winkeltjes. Station Rotterdam Noord is bereik je in 8 minuten fietsen en voor de metro op de Voorschoterlaan ben je 13 minuten onderweg.

Aan de Boezem II – Herenhuis extra breed

Aan de Boezem II – vogelvlucht

Aan de Boezem II

Het nieuwste deelgebied in Nieuw Kralingen, Aan de Boezem II, is in verkoop: maar liefst 11 verschillende woningtypes verdeeld over 36 woningen vind je hier terug. Aan de Boezem II is straks een van de mooiste plekjes van Nieuw Kralingen. Hier woon je aan de Boezem of misschien wel aan de vijver en natuurlijk vlakbij de Kralingse Plas en het Kralingse Bos. Ook in dit deelgebied hebben alle woningen riante tuinen en biedt het gevarieerde woningaanbod voor elk wat wils. De vier architecten hebben zich opnieuw gebogen over het ontwerp, waardoor er een rijk palet aan woningtypen en architectuurstijlen te zien is met typische Kralingse kenmerken.

Nauwelijks energielasten én een koeler huis
De woningen worden niet aangesloten op het gas of het warmtenet van de gemeente Rotterdam. In plaats daarvan heeft ieder huis zonnepanelen en een individuele warmtepomp. Dat zorgt voor een lage energierekening. Daarnaast zorgt de installatie voor een aantal graden koeling in de zomer.

Aantrekkelijke mix, met ‘eyecatchers’
In Aan de Boezem II komt een aantal woningtypen terug uit de andere deelgebieden van Nieuw Kralingen, zoals de stadswoning en het statige herenhuis. Nieuwe woningtypen zijn een herenhuis met een atelierruimte in de tuin, een woon-werkwoning van 233 m2 met drie terrassen en drie grote hoekwoningen met in het oog springende architectuur: het herenhuis extra breed, de cascadewoning en de vijverwoning.

De woonoppervlaktes variëren van 91 tot en met 233 m2. De prijzen liggen tussen € 470.000,- v.o.n. voor de slim ingedeelde stadswoning met 4 kamers tot € 1.675.000,- v.o.n. voor de markante cascadewoning of vijverwoning.

Meer weten? De brochure, alle overige documentatie en de mogelijkheid om je in te schrijven vind je op de site: nieuwkralingen.nl.

Huren in Nieuw Kralingen

Naast koopwoningen, komen er ook 80 comfortabele sociale huurappartementen in Nieuw Kralingen. Koude voeten zijn verleden tijd door de vloerverwarming en je hebt veel licht door de hoge ramen. Zonnepanelen wekken elektra op voor de liften en verlichting van de gedeelde ruimtes, dat scheelt servicekosten! De meeste woningen zijn 65m2 en hebben drie kamers: een woonkamer en twee slaapkamers. Ook komen er acht 2-kamerwoningen en vijf 4-kamerwoningen. De oplevering wordt eind 2023 verwacht.

Lees hier meer over huren in Nieuw Kralingen.

 

Nieuw Kralingen
Nieuw Kralingen

Aan de rand van het Kralingse Bos komt een nieuwe Rotterdamse stadswijk: Nieuw Kralingen. Stijlvol, geïnspireerd op Kralingen, zonder een kopie te willen zijn. Hier wonen betekent verbonden zijn met de stad én de natuur. Vanuit je voortuin loop je straks direct het bos in of fiets je in 10 minuten bijvoorbeeld naar de Meent voor een heerlijke kop koffie. Over een aantal jaar telt Nieuw Kralingen zo’n 800 woningen. Deze worden gefaseerd verkocht, verhuurd en gebouwd.

Lees meer

Meer informatie over Nieuw Kralingen

Vanuit de eerdere fases zijn er nog enkele woningen beschikbaar, je vind ze bij het woonaanbod. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Nieuw Kralingen en de wonen die in de verkoop gaan? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Vorig artikel Een nieuwe stadswijk: Nieuw Kralingen
Volgend artikel De beste hotspots om (met of zonder je kids) te bezoeken in Het Oude Noorden