Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vijf keer koffie tussen de bedrijven door

Vol energie je (werk)dag door

Het CS-kwartier bruist. Een hernieuwde energie is merkbaar als je aanschuift aan een willekeurige koffietafel, die negen van de tien keer dienst doet als flexwerkplek. Vijf keer koffieplekken die je tussen de bedrijven door bezoekt.

Lebkov - CS kwartier - Wonen in Rotterdam

Lebkov&Sons

Trein gemist? Maak van de nood een deugd en schuif aan bij deze ontbijt- en lunchspot. Bij Lebkov&Sons, aan de voet van het Groothandelsgebouw, pruttelt de koffie vers je mok in. Van vroeg tot laat is Lebkov een uitvalsbasis voor treinreizigers, stationspassanten of gewoon voor een ieder die zin heeft in een kop koffie met een broodje.

Altijd in de Buurt

Een sfeervolle horecaonderneming die er, met haar vele planten, bomen en vergaderhutjes, bijna uitziet als een decor van de film Tarzan. De zaak aan het Weena, die wordt gerund door ondernemers Roger Brouwn en Tobias Prins, is meer dan een café. Naast happen en drank kun je hierheen voor beats en bookings. Brouwn is namelijk al twaalf jaar bookingagent, de persoon die de optredens van sterren als Broederliefde, SBMG en Kraantje Pappie verzorgt.

Jack Bean

Jack Bean, de 100% plant-based fast cuisine, is niet te missen als je Rotterdam Centraal uitloopt. Pepijn Schmeink en Mathijs Huis in ’t Veld, eigenaren van het restaurant, willen met hun concept zoveel mogelijk mensen inspireren om minder vlees te eten. Er wordt geprobeerd om zo weinig mogelijk weg te gooien. De granen, bonen, groenten die niet opgaan, worden de volgende dag verwerkt in de Ultimate Burger.

Stationshuiskamer

Er gaat natuurlijk niets boven je eigen huiskamer, maar de Stationshuiskamer is een mooie tweede. Met een fijn uitzicht over de centrale hal is het hier genieten geblazen. De stek leent zich goed als werkplek. Het internet is goed, idem voor de koffie. Bijkomend voordeel: via de schermen kun je precies zien wanneer je trein vertrekt en of er vertraging is.

Weena - CS kwartier - Wonen in Rotterdam

Weena

Weena aan het Weena. Deze hippe tent is gevestigd tussen de hoogbouw rondom het Centraal Station. Voor de kenners: dit is het ‘zusje’ van biercafé Bokaal dat huisvest aan de Nieuwemarkt. Weena is dagelijks geopend voor zowel ontbijt, lunch als diner en leent zich ook als plek voor after-work borrels. Voor grotere groepen heeft Weena een aparte ruimte met een eigen bar ter beschikking.

Vorig artikel Rust en ontspanning in het Stadscentrum
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?