Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Verrassende pareltjes in Delfshaven

Ontdek de diversiteit van en in de wijken van Delfshaven.

In het gebied Delfshaven zijn veel mooie en bijzondere locaties te vinden. Hieronder ontdek je een aantal verrassende pareltjes uit de omgeving. Bewoners uit de wijken van Delfshaven kun je natuurlijk ook ontmoeten tijdens de vele evenementen. Denk hierbij aan activiteiten zoals het muzikale Pelgrim Harbor festival, het speelse Singeldingen en het smakelijke Besouk festival. Er is voor ieder wat wils. Welkom in divers Delfshaven!

Grazende koeien in een stal van de Floating Farm in Rotterdam

Floating Farm

In Delfshaven is de eerste drijvende boerderij ter wereld gerealiseerd: Floating Farm. Hier vind je 40 koeien en wordt op een duurzame, circulaire en diervriendelijke manier dagverse zuivelvoeding geproduceerd. Als bezoeker kan je het vee zien, ontdekken hoe het voer voor de koeien geproduceerd wordt en kan je leren hoe zuivelproducten gemaakt worden!

Mensen feesten in een tent op een festivalterrein.

Weelde

Aan de rand van de stad, diep in de havens van Rotterdam, ligt een stadsboerderij: Weelde. Weelde omvat een lunchroom, een restaurant, een bar, een weelderige tuin, een grote loods en een gigantische kas. Het is een plek waar muziek, theater, performance, kunst, eten en drinken en landbouw samenkomen. Check de evenementenagenda om te ontdekken wat er op de planning staat!

Etalage van een winkelpand met daarboven de tekst 'Bouwkeet

Bouwkeet

Bouwkeet is een openbare werkplaats voor iedereen uit de buurt. Laat je op deze plek in Bospolder-Tussendijken verrassen door hypermoderne 3D-printers, digitaal gestuurde lasersnijders, maar ook ambachtelijke en traditionele apparaten. Ontdek je de mogelijkheden liever onder begeleiding? Je kunt ook meedoen aan diverse workshops en programma’s onder leiding van de aanwezige vrijwilligers.

Historisch Delfhaven met de het gebouw 'De Machinist'

De Machinist

In de voormalige Machinistenschool aan de Willem Buytewechtstraat zit tegenwoordig De Machinist. Deze toegankelijke ontmoetingsplek is van ’s ochtends tot ’s avonds laat geopend. Met zowel klassiekers als moderne gerechten op de menukaart is er voor elk wat wils. In de zomer presenteert De Machinist het pop-up restaurant De Viskantine aan de Cool.

Spelende kinderen en ouderen die op boomstronken zitten te praten in de natuurspeeltuin De Speeldernis aan de Roel Langerakweg.

De Speeldernis

Natuurspeeltuin De Speeldernis aan de Roel Langerakweg is een avontuurlijk terrein waar kinderen uit Spangen en de rest van Rotterdam kunnen spelen in en met de natuur. Er zijn bomen, bosjes, takken, riet, water en zand om zelf van alles mee te doen. De activiteiten van deze stadse wildernis wisselen per seizoen.

Vorig artikel Wonen in West: prachtige panden én bijzonder betaalbaar
Volgend artikel Rotterdam West is in beweging