Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vergeet de tijd in Terbregge

Vijf plekjes waar je uitgebreid de tijd voor wilt nemen

Terbregge is landelijk gelegen, pal naast de rotte. Het voormalige buurtschap hoort bij stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek en doet aan als een knus dorpje. Hier ga je niet heen voor de bruisende winkelstraten: hier geniet je van rust, ontspanning en een moment voor jezelf. Kon dat moment maar wat langer duren! Tip: zet je telefoon uit en vergeet de tijd in Terbregge.

Bron: website De Ballenbak

De Ballenbak

Dat het veilig is geloven ze wel: kinderen willen er gewoon direct in springen, klauteren en spelen! En dat is mooi, want dan heb jij een moment voor jezelf. In De Ballebak Ommoord, de vestiging pal naast Terbregge, hoeft geen kind zich te vervelen. Met springkussens, ballenbakken, klimmuren en glijbanen valt op elk niveau wat te springen. Kinderen van 1 t/m 4 en van 4 t/m 12 spelen in aparte gedeeltes. Ideaal bij regen, maar ook in de zomer ga je erheen voor de buitenspeeltuin.

Bron: website Jachthaven Rottermeren

Jachthaven Rottemeren

Je zal maar een bootje hebben en wanneer je maar wilt de Rottemeren kunnen bevaren! De natuur is er prachtig, de biodiversiteit enorm. Je ziet er veel bijzondere vogels en planten, maar vooral die allesoverheersende rust op de Rotte is indrukwekkend. Bij Jachthaven Rottemeren lopen ze vrij rond, de gelukkigen met een bootje. Doe alsof je erbij hoort, drink een borrel bij café Dock of the Bay en vergeet de tijd. Watervrees? Fietsen of wandelen langs de Rotte kan natuurlijk ook!

Bron: website Sparta RV & AV

Sportvelden van Sparta

Op de Bok de Korverweg, vlak voor Terbregge, vind je de sportvelden van de Rotterdamse Voetbal- en Atletiekvereniging Sparta. Opgericht in 1888 als cricketclub, maar inmiddels kunnen bewoners van Terbregge en omgeving er ook rennen en voetballen. De meesten zullen Sparta zelfs slechts kennen als voetbalclub. Het betaalde voetbal splitste in 1976 af van de amateurvereniging, maar er bestaat nog steeds een sterke band. Sla je liever tegen ballen? Iets verderop vind je Tennisvereniging Ommoord.

Bron: facebook pagina De Prins van Terbregge

De Prins van Terbregge

Restaurant De Prins van Terbregge draagt kwaliteit hoog in het vaandel (en dat leverde ze een goede recensie in het NRC op). De prijs-kwaliteit is er top. Komt het door de dagelijkse aanvoer van vers spullen? Door de regelmatig wisselende menukaart met seizoengebonden producten? Of door het terras aan het water en de informele service? Het kan ook te danken zijn aan de 300 goede wijnen die mét uitleg en per glas te bestellen zijn? Ga erheen, neem je tijd en bepaal het zelf!

Bron: Iris van den Broek

Het Kralingse Bos

Een wandeling door het Kralingse Bos of een middag aan de Kralingse Plas: hoe lang je ook in Rotterdam woont, het blijft een fijn uitje. Menig Rotterdams gezin gaat er op zondag een pannenkoek eten, ontbijten bij De Tuin of voor een borrel naar De Schone Lei: dé hotspots rondom de plas. Onder Rotterdammers is het een geliefd stuk stad, maar dat geldt ook voor anderen. Spreek je bezoekers over de stad, dan gaat het vaak over de prachtige skyline gezien vanuit het groen. Vertel ons iets nieuws!

Vorig artikel Sporten en spotten in Zestienhoven
Volgend artikel Combineer beweging, natuur en vertier in het Molenlaankwartier