Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Op pad in en rond Oud-Mathenesse

Genieten van de rust en op zoek naar vertier in de wijk Oud-Mathenesse.

De wijk Oud-Mathenesse is de meest westelijke wijk van Rotterdam. Het is een multiculturele, vooroorlogse stadswijk waar rust overheerst. Mensen zijn betrokken bij hun buurt, maar gaan ook graag op pad. Voor vertier hoeven ze echter niet ver te zoeken.

Speeltuin Het Westen

Aan de Tjalklaan naast het kleine wijkje Het Witte Dorp vind je Speeltuin Het Westen. Deze door vrijwilligers gerunde speeltuinvereniging is geopend op woensdag, zaterdag en zondag. Het is een speeltuin voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar en de toegang is gratis. De speeltuin beschikt onder andere over een voetbaalkooi en een skatebaan.

Kinderboerderij De Bokkesprong

Direct naast Speeltuin Het Westen vind je aan de Spaanseweg Kinderboerderij De Bokkesprong. Kinderen maken hier op een speelse manier kennis met dier en natuur. Er zijn diverse boerderijdieren waaronder geiten, schapen, ezels, kippen, cavia’s en konijnen. Er is ook een overdekte ruimte waar je wat kunt drinken. Tip: neem wat kleingeld mee voor de automaten! (foto: facebook.com/Bokkesprong)

Sportcentrum West

Woon je West dan is dit jouw sportlocatie. Je kunt er terecht voor diverse soorten groepslessen. In het zwembad leren de jongste kinderen uit de buurt om te zwemmen. Ben je ervaren? Dan kun je hier ook je baantjes trekken voor de nodige beweging en ontspanning. (foto: rotterdamzwemt.nl/zwembad/sportcentrum-west)

Bron: Floating Farm

Floating Farm

Aan de overzijde van de Schiedamseweg, net buiten Oud-Mathenesse,  tref je de eerste drijvende boerderij ter wereld: Floating Farm. Hier vind je 40 koeien en wordt op een duurzame, circulaire en diervriendelijke manier dagverse zuivelvoeding geproduceerd. Als bezoeker kan je het vee zien, ontdekken hoe het voer voor de koeien geproduceerd wordt en kan je leren hoe zuivelproducten gemaakt worden.

Weelde

In de buurt van de Floating Farm ligt Weelde: een vrijstaat in waar muziek, theater, kunst, performance & eten en drinken samen komen. Weelde omvat een lunchroom, een restaurant, een bar, een weelderige tuin, een grote loods en een gigantische kas. Check de evenementenagenda om te ontdekken wat er op de planning staat!

Vorig artikel Wonen in West: prachtige panden én bijzonder betaalbaar
Volgend artikel Kijk op de Wijk: nieuwe methode voor de ontwikkeling van leefbare plekken