Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Lekker bezig zijn in Nieuw-Crooswijk

Ontdek de beste sportfaciliteiten in deze groene stedelijke wijk van Rotterdam

Nieuw-Crooswijk is snel gestegen in de hitlijst wat populariteit op woongebied betreft. De laatste jaren is de buurt flink opgeknapt: je kan hier modern wonen en hebt alles in de buurt, dichtbij het centrum en toch ook midden in het groen, aan het water. Best of all worlds eigenlijk.

Aan de Boezem met haar woonboten, dichtbij de Rotte en tussen de Bergse Plassen en de Kralingse Plas en het Kralingse Bos. Wie graag actief bezig is in de buitenlucht, kan hier zijn of haar sporthart ophalen met de vele sportieve mogelijkheden in de buurt.

Zeilen

Met de Kralingse Plas om de hoek heb je alle voordelen van dit fijne stuk natuur. Zeilen kan je er uitstekend en doe je bij de Kralingsche ZeilclubDe Rotterdamsche Zeilvereniging of bij Zeilschool de Lelie. Jong en oud kan hier terecht om de zeil-skills onder de knie te krijgen of om deze aan te scherpen. Er worden het hele jaar door ook mooie zeilevenementen georganiseerd op De Plas, zoals Skutjesilen Rotterdam of internationale wedstrijden. Ontspannen, leuk en ook nuttig voor je netwerk.

Aikido

Regent het? Dan ga je toch lekker binnen sporten bij één van de vele sportverenigingen die Nieuw-Crooswijk rijk is. Bij Aikido Rotterdam word je getraind tot meester in de zelfbeheersing en verfijn je de krijgskunst tot in de puntjes. Deze vereniging is er voor alle leeftijden en helpt je ontspannen en sterker te worden. Perfect om je gedachten te verzetten na een drukke werkdag, maar ook de ideale sport voor kids om te leren omgaan met onzekerheden en zowel fysiek als mentaal sterk te worden.

Bron: Iris van den Broek

Hardlopen

Gratis en altijd mogelijk: hardlopen doe je heerlijk alleen of samen. De drempel is laag om even een rondje te doen wanneer je praktisch naast de Kralingse Plas woont. Met je verstand op nul en goede muziek in je oren beweeg je je soepel over het geplaveide pad dat rondom de Kralingse Plas loopt (5 kilometer). Kies voor een klein of groot rondje of doe meerdere rondjes achter elkaar. Na afloop les je de dorst bij één van de vele horecagelegenheden die zich aan de Kralingse Plas bevinden. En voor de afwisseling loop je een route langs de Rotte.

Roeien

Roeivereniging Rijnmond aan de Crooswijksebocht is het startpunt voor een roeisessie die alle kanten op kan gaan. Vanuit hier vertrek je op de Rotte, van waaruit je bijvoorbeeld helemaal naar Delft kunt roeien. Geniet van de natuur en ook van het verenigingsleven, want Roeivereniging Rijnmond is een gezellige club waarbij jong en oud zich aan kan sluiten. Binnen trainen kan ook in de zogenaamde Roeibak, waarin de natuurlijke watercirculatie wordt nagebootst.

Atletiek

Pro-Patria ALO Combinatie (PAC) is dé atletiekvereniging in Rotterdam en meteen ook de oudste van Nederland. Een vereniging voor het hele gezin waar iedereen lekker actief bezig kan zijn. Gevestigd aan de rand van het Kralingse Bos en gemakkelijk bereikbaar wanneer je om de hoek in Nieuw-Crooswijk woont. Train je suf voor de Marathon van Rotterdam, focus je op sprinten of sluit je aan bij een groepje om gewoon ter ontspanning hard te lopen. Trainen is zoveel leuker wanneer je het samen doet!

Vorig artikel Katendrecht: top voor jezelf én je gezin
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?