Kunstzinnig Charlois, kijk je ogen uit
Wie van kunst houdt, in wat voor vorm dan ook, moet in Oud-Charlois zijn. Jazeker, op Zuid dus.
Wie van kunst houdt, in wat voor vorm dan ook, moet in Oud-Charlois zijn. Jazeker, op Zuid dus. Niet alleen het aanbod is veelzijdig, de kunstenaars zijn dat ook. Je kijkt je ogen uit.

Walgenbach art & books
Voor boeken ván kunstenaars en boeken óver kunst moet je bij Walgenbach zijn. Boeken over beeldende kunst, fotografie, geschiedenis en het culturele leven van Rotterdam. Zoals het boek ROME’Dam. De afbeeldingen van Rotterdamse kunstwerken vormen samen een stripverhaal. De beelden, monumenten, gevelversieringen en muurschilderingen vertellen de lezer wat zij van de stad vinden.

Textielfabrique
Textielfabrique organiseert allerlei workshops die te maken hebben met textiel. Bijvoorbeeld Japanse weeftechnieken, verven met natuurlijke verfstoffen en sashiko borduren. In de workshops leer je meer over duurzame technieken die je kunt gebruiken voor je eigen garderobe. Ook kom je meer te weten over de cultureel-historische achtergronden van die technieken.

Japans cultureel centrum Shofukan
Aan de Charloisse kerksingel kom je op een toegankelijke manier in aanraking met de Japanse cultuur bij Shofukan. Ze brengen er Japanse levensbeschouwelijke, kunst- en kunstnijverheidsdisciplines samen. De stichting beschikt over een bijzonder Japans theehuis, Senshin-an, een Japanse (thee-) tuin en een traditionele dojo die samen met het authentieke schoolpand uit 1929 zorgen voor een zeer inspirerende ambiance.

Francis Sling
Warm en kleurrijk, dat is het werk van Francis Sling. Zijn inspiratie haalt hij onder meer uit zijn herinneringen aan Curaçao, waar hij is geboren. Zo maakte hij een serie van vijf schilderijen ‘Geschiedenis van Curaçao’ en een portret van Tula, die de grote slavenopstand op het eiland aanvoerde. In het atelier van Sling aan de Gouwstraat hangen portretten en andere schilderijen. Op verzoek maakt hij ook muurschilderingen.

Driessens & Van den Baar
Beeldend kunstenaars Nicole Driessens en Ivo van den Baar halen de onderwerpen voor hun kunst uit de directe omgeving: hun huis, familie, straat, buurt en stad. In 1999 richtten Driessens & van den Baar de maatschap Wandschappen op. Onder deze naam ontwerpen ze in het atelier producten die gebaseerd zijn op kunstconcepten. Het bekendst zijn de viltplanten en viltvazen.