Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Kijk je ogen uit op de Kop van Zuid

Op de Kop van Zuid is van alles te zien en te beleven, breng een bezoek aan het museum of flaneer langs de kade.

Aan de voet van de Erasmusbrug ligt de Kop van Zuid. Hier is van alles te zien en te beleven. Je kunt bijvoorbeeld de grote cruiseschepen bekijken die regelmatig aanmeren aan de Wilhelminapier, ook wel ‘Manhattan aan de Maas’ genoemd. Maar je kunt ook een museum bezoeken, naar het theater gaan, genieten van een diner met uitzicht op Maas, of gewoon lekker flaneren langs de kade.

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum, het nationale museum voor fotografie, heeft een collectie van meer dan 5,5 miljoen beelden. Deze tonen fotografie in al haar facetten: documentair en experimenteel, historisch en hedendaags. Behalve van eigen collecties zijn er ook exposities van werk van buitenlandse fotografen als Cartier-Bresson, Nan Goldin en Lewis Hine. Tien keer per jaar is er een nieuwe tentoonstelling. Het museum organiseert verder verschillende activiteiten en workshops, ook voor kinderen.

Bron: Joep Boute

Cruise Terminal Rotterdam

Deze historische vertrek- en aankomsthal was jarenlang de plek vanwaar stoomschepen honderdduizenden avonturiers naar New York brachten. Nu is de Cruise Terminal hét startpunt voor toeristen die Rotterdam bezoeken. Wekelijks meren er grote en middelgrote cruiseschepen aan. De Cruise Terminal is uitgegroeid tot een bruisend stukje Rotterdam waar veel evenementen en bijeenkomsten georganiseerd worden.

Bron: Joep Boute

Nieuwe Luxor Theater

Het Luxor Theater is een begrip in Rotterdam. In 2001 werd op de Kop van Zuid onderaan de Erasmusbrug een tweede Luxor Theater gebouwd. Dit ‘Nieuwe Luxor’ is modern en strak en biedt plaats aan ruim 1500 bezoekers. Door de komst van dit theater is er ruimte voor nóg meer voorstellingen en diversiteit in het aanbod. In het Nieuwe Luxor Theater zijn vooral grootse musical-, opera-, circus- en dansproducties én vele internationale sterren te bewonderen.

Bron: Peter Schmidt

De Rotterdam – een verticale stad

De drie transparante torens van honderdvijftig meter hoog zijn de blikvanger als je over de Erasmusbrug aan komt rijden, lopen of fietsen. Er is een toren voor wonen (appartementen), werken (kantoren) en slapen (hotel). Hotel nhow Rotterdam heeft 278 kamers, ingericht volgens de laatste trends. Onderin De Rotterdam zijn toprestaurant HMB en de veelzijdige Aqua Asia Club gevestigd. Maar je kunt ook een drankje nemen op het dertig meter hoge terras van de hotelbar. Goed uitzicht verzekerd.

Bron: Guido Pijper

Hotel New York

Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Waar vroeger duizenden landverhuizers vol hoop op een beter leven vertrokken naar Noord-Amerika, komen gasten tegenwoordig in een bijzondere sfeer overnachten, eten, drinken, trouwen, vergaderen en feesten. Als je Hotel New York binnenstapt, ervaar je het: hier gebeurt het. En de nostalgie is nog overal te voelen.

Vorig artikel Bouwlust in Rotterdams nieuwe hotspot Feijenoord
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?