Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Het grote geheim van Groot-IJsselmonde

Neem de afslag IJsselmonde en ontdek de geheimen van deze woonwijk

Ook al woon je niet in IJsselmonde en kom je er alleen wanneer je de Van Brienenoordbrug passeert, er zijn genoeg redenen om de afslag ‘IJsselmonde’ wél een keer te pakken. Het is meer dan alleen een woonwijk aan de rand van Rotterdam: er is genoeg te recreëren! In Park De Twee Heuvels bijvoorbeeld, en aan het Cor Kieboomplein. Het grote geheim van Groot-IJsselmonde is echter het Eiland Van Brienenoord. Die ruige natuur, bomenpracht en fotogenieke Schotse Hooglanders zijn de afslag zeker waard.

Bron: Rotterdamseparken.nl (van Milieucentrum Rotterdam)

Park De Twee Heuvels

Hoewel de sfeer anders doet vermoeden, is Park De Twee Heuvels in IJsselmonde pas in 1971 aangelegd. Door de bescheiden omvang is het een ideaal ‘wandelpark’, met grote waterpartijen om langs te lopen. Zoals de naam doet vermoeden, bevat het park twee heuvels: het restant van de twee boerderijen die er lagen, en plaats moesten maken voor dit park. Bomenliefhebbers kunnen hier, door de diversiteit aan bomen, hun hart ophalen.Naast vleermuizen is ook de ijsvogel hier wel eens te zien.

Bron: website Islemunda

Podium Islemunda

Voor theater, muziek, dans en cabaret ga je in IJsselmonde naar Islemunda, hét podium van deze buurt, en daarbuiten. De programmering is divers: van films voor kinderen tot een neoklassiek concert tot de maandelijkse Buurtsoap van het Rotterdams Wijktheater en Theater Walhalla. De kleinschaligheid maakt de concerten intiem: de theater- en muziekzaal heeft 120, en de filmzaal 50 stoelen. Je eet en drinkt wat in de Brasserie Op Zuid, mét terras.

Bron: website Winkelcentrum (via Google Streetview)

Winkelcentrum Keizerswaard

Woon je in IJsselmonde, dan kan je niet zonder winkelcentrum Keizerswaard. In dit grootste overdekte winkelgebied uit de buurt vinden buurtbewoners alle noodzakelijke winkels en horeca. De maar liefst 24 modezaken, een speelgoed- en snoepwinkel, drogisterijen, bakkers, slagers en twee restaurants zijn slechts een greep uit het aanbod. Regelmatig worden er events georganiseerd, zoals ‘Muziek in het Winkelcentrum,’ met live muziek op de zaterdag.

Bron: website Pathé De Kuip

Het Cor Kieboomplein

Het Cor Kieboomplein is hét horecamekka van De Veranda in Groot IJsselmonde. Hier kom je voor een leuke en/of romantische avond uit. Dat begint met een hapje eten. Er is genoeg keuze: van Japans en Italiaans tot grill en Maleis. Ga daarna bowlen of naar de film bij megabioscoop Pathé De Kuip, met maar liefst 3 verdiepingen en 14 zalen! Na een romantische film wandel je op een mooie zomeravond daarna langs de oevers van de Maas om vervolgens weer naar huis te gaan.

Bron: website Zuid-Hollands Landschap

Eiland Van Brienenoord

Bij ‘Van Brienenoord’ denk je aan de indrukwekkende skyline die je ziet vanaf de brug, maar wist je dat het zicht eronder minstens zo indrukwekkend is? Het Eiland Van Brienenoord is een ruig stuk groen nabij de drukte van de stad. Niet zelden wandel je hier alleen, omringd door de Schotse Hooglanders. Je komt er via een klein bruggetje vanaf het Hoendiep om je hoofd leeg te maken, te joggen, vissen of vogels te spotten. Voor kinderen is er een natuurspeeltuin om in te ravotten. Speel gerust mee!

Vorig artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.
Volgend artikel Appartement met zicht op de Nieuwe Maas in IJsselmonde