Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Er is niets mis met de ligging van Pernis

Wonen met zicht op het water, de havens en containerschepen

Hoewel sommigen liever dichter ‘op de stad’ zitten, heeft vrijwel geen enkele Rotterdamse buurt zo’n Rotterdams uitzicht als Pernis. De bewoners weten het, en houden wijs hun mond. Stel je voor dat teveel anderen opeens van dat zicht op de havens willen genieten en het Pernisserpark opeens wordt ingenomen door stadse picknickers?! Nee, dat is niet de bedoeling. Dus vertellen ze je dit niet: Er iets niets mis met de ligging van Pernis!

Bron: website Port of Rotterdam

Ultiem Rotterdams zicht op Eemhaven

Vanaf de oever van Pernis kijk je uit op de Nieuwe Maas, Eemhaven en Waalhaven. Hoe Rotterdams wil je het hebben?! Zittend op een bankje geniet je van de imposante containerschepen die voorbij komen of aanmeren, en hoor je hoe de containers van de schepen worden getakeld. Voor sommigen is zicht op het water rustgevend, anderen waarderen juist het avontuur dat als het ware naar hen toe komt. Hoe dan ook: door de bruisende haven van 364 hectare is er genoeg leven in de brouwerij.

Bron: website ZJA

Beneluxtunnel

De Beneluxtunnel is een ingenieuze oeververbinding onder de Nieuwe Maas. Hij bestaat uit meerdere tunnels, voor motorvoertuigen, de metro én voor fietsers. Vanaf Pernis fiets je zo onder de Nieuwe Maas door, naar Schiedam en Vlaardingen. Een leuk zondags havenrondje: vanaf de havens van Pernis door de tunnel naar Schiedam, langs de havens richting Rotterdam West, met de aqualiner naar Heijplaat en vanaf daar weer langs de Waal- en Eemhaven terug naar Pernis.

Bron: website Watertaxi Rotterdam

Waterkant én watertaxi Pernis

De inwoners van Pernis zijn dol op hun Pernisse waterkant, en geef ze eens ongelijk. Het weidse zicht op het water, Rotterdam in de verte, schepen die voorbij varen en de wonderlijke sterrenhemel die er extra goed te zien is. Behalve vervoer onder het water (zie Beneluxtunnel hierboven) is er ook vervoer óp het water. De watertaxi legt ook hier aan waardoor je, na een ritje stuiteren over de golvende Maas, binnen een mum van tijd in hartje Rotterdam staat.

website Speeltuinvereniging Pernis

Speeltuinvereniging Pernis

Gelukkig hebben gezinnen in Pernis geen watertaxi of tunnel nodig om hun kroost te laten spelen. Speeltuinvereniging Pernis voorziet ruimschoots in die behoefte. De vereniging bestaat niet alleen uit een speeltuin, maar heeft een heuse schaatsbaan én midgetgolfbaan! IJsbaan ’t IJspegeltje biedt het hele jaar door schaatsplezier, zelfs in de zomer! Bij Klein Duimpje kunnen grotere kinderen en gezinnen midgetgolfen. De baan, met maar liefst 18 holes, is groter dan de naam doet vermoeden.

Bron: website Rotterdamse Parken

Pernisserpark

Niet alleen voor de dynamische haven, maar ook voor rust en groen kan je terecht in Pernis. Het Pernisserpark is de lieveling van jong en oud. Hoewel ooit aangelegd op een oude puinstortplaats, is het nu een strak park met nette wandel- en fietspaden. In het Kinderbos staan veel verschillende bomen om kennis mee te maken. Die ‘bomententoonstelling’ is in trek bij de ouders, maar bij de kinderen is het buitenzwembad, vooral in de zomer, favoriet. Logisch.

Vorig artikel Een dagje weg naar de Noordzeeweg
Volgend artikel De groene geheimen van Hoogvliet