Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De vijf hoogtepunten van Het Lage Land

Shoppen, struinen of springen voor groot en klein

Je woont er rustig en groen, maar toch in de stad. Hartje Rotterdam centrum is goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar bewoners van Het Lage Land weten beter. Alles wat ze nodig hebben vinden ze immers in hun eigen buurt! Je kunt er een dag vullen met shoppen, ballen slaan, struinen of springen: genoeg hoogtepunten in Het Lage Land.

Bron: facebook pagina Alexandrium

Alexandrium winkelcentrum

Voor bewoners van Het Lage Land is Alexandrium winkelcentrum
een vaste plek in hun leven. Met een Shopping Centre, Megastores, Woonmall en meer dan 200 overdekte winkels kun je er simpelweg niet omheen. Alles wat je dagelijks nodig hebt, vind je hier. Van boodschappen en kleding tot meubilair en cadeaus. Hoewel voor velen niet het toonbeeld van sfeervol, vind je in het winkelcentrum ook genoeg horeca: van snackbar en sushi tot café De 2 Gebroeders, voor een toast op je al aankopen.

Bron: facebook pagina Bungelland

Bungelland kinderparadijs

Woon je in Het Lage Land met je gezin, dan ken je Bungelland
vast al. Hier klimmen, klauteren en glijden koters erop los. Of je er nu op een maandag of zaterdag komt of voor een kinderfeestje: de klimtoestellen zijn succes gegarandeerd. Niet gek dus, dat veel kinderen uit de buurt er hun feestje vieren. Naast onbeperkt klimmen eten ze er dan ook onbeperkt friet en drinken onbeperkt limonade. Ouders vermaken zich met een kop koffie, tijdschrift en de gratis wifi.

Bron: facebook pagina Freestyle Motion

Freestyle Motion

Wil jij, net als de kinderen in Bungelland, ook springen en
rennen? Dan kan je terecht bij Freestyle Motion. Hier volg je heuse lessen in trampolinespringen en freerunning! Verbeter je salto’s en maak kennis met het freerunparcour. Bij deze spectaculaire sport beweeg je je zo snel mogelijk over allerlei obstakels. FreeStyle Motion Rotterdam is met 2500 m2 het grootste indoor rampolinepark van Europa. Hier haal je de stunts uit waar je altijd van droomde. Spring er snel heen!

Bron: facebook pagina Victoria Tennishal

Victoria Tennishal

Met acht indoor tennisbanen biedt Victoria Tennishal
de bewoners van Het Lage Land en omstreken het gehele jaar tennisplezier. “Tennisplezier voor iedereen” is daarbij het uitgangspunt. Voor tennissers op weg naar de top, maar ook voor mensen die af en toe voor hun plezier een balletje slaan. Wat de hal laagdrempelig maakt: ook niet-leden kunnen een baan reserveren. Je kunt er uiteraard ook lessen volgen en toernooien bijwonen, om te leren van de pro’s.

Bron: Google Streetview

Prinsenpark

Woon je in Rotterdam Centrum, Noord of West, dan kom je vast niet vaak in het Prinsenpark. Misschien heb je er zelfs nog nooit van gehoord! Dat is een gemiste kans, want dit gazonpark heeft veel sportfaciliteiten en een grote vijver. Grenzend aan de begraafplaats in Oud-Kralingen is het een prachtige plek met oude bomen vol vleermuizen, uilen en spechten. Ga er vogelspotten of bezoek natuurspeeltuin Pietje Bell, de ideale speelplek voor kinderen uit de buurt en daarbuiten!

Vorig artikel Actie in het Kralingse Bos
Volgend artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.