Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Actie in het Kralingse Bos

Er is zoveel te doen

Een frisse neus haal je, zowel in de zomer als in de winter, in en rondom het Kralingse Bos. Maar er is hier zoveel meer te doen! Watch out!

Bron: Iris van den Broek

Rennen!

Hardlopen wordt in Rotterdam in één adem genoemd met het Kralingse Bos. Het kleine rondje van vijf kilometer langs de plas wissel je makkelijk af met de grotere ronde van tien kilometer langs het bos. Tip voor de lopers die eens willen afwijken van de gebaande paden, neem de vlonders! Tussen het klimpark en restaurant De Schone Lei kun je een deel over het water ‘rennen’. Perfect bij zomerse avonden, en magisch als de zon in het water zakt. Uitkijkend over het water waan je jezelf in Manhattan.

Bron: Hester Blankestijn

Kinderboerderij De Kraal

Kinderboerderij De Kraal is een heerlijke plek om de kinderen mee naar toe te nemen op een zonnige dag. Geitjes, biggen, ganzen en cavia’s; je vind ze hier allemaal. In het bos bevindt zich naast deze boerderij ook een hertenkamp, een pannenkoekenhuis, een speeltuin, een golfbaan en een trimbaan. Voor ieder wat wils.

 

Bron: Fun Forest Rotterdam

Klimpark Fun Forest Rotterdam

De avonturiers onder ons kunnen hun hart ophalen in Klimpark Fun Forest Rotterdam. Liefhebbers kunnen hier 3 uur klimmen in de7 parcoursen van het klimpark. Deze lopen op qua hoogte en moeilijkheidsgraad, daarom wordt er voor elk parcours een bepaalde leeftijd- en lengtenorm gehanteerd. Bij Fun Forest Rotterdam kan er ook worden gekozen voor één van de Forest Adventures: dit zijn teamspelen die op de grond plaatsvinden. Leuk voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeestjes.

Bron: Guido Pijper

The Boathouse Kralingen

In the Boathouse in Kralingen kun je naar hartenlust eten, drinken en feesten. Dit halfronde paviljoen van glas is een schitterende evenementenlocatie aan het strand van de Kralingse Plas. Wil je jezelf op een warme dag of avond even omringen door luxe en sfeer, dan is dit een prima uitvalsbasis. Ook voor familiefeestjes of zakelijke evenementen een echte aanrader!

Bron: Guido Pijper

Zwemmen!

De Kralingse Plas: een ideale plek voor als Hoek van Holland je te ver is, maar je wel graag op een wat drukkere plek de zon aanbidt. Ben je de zon zat dan zijn er genoeg plekken in de schaduw. Ook leuk: op een aantal plekken in het Kralingse Bos mag je barbecueën. Hier wordt in de zomermaanden veelvuldig gebruik van gemaakt.

Vorig artikel ‘Eeuwige studenten’ stichtten gezin in voormalig studentenhuis
Volgend artikel Hard werken, prima wonen en weinig smalltalk in Kralingen-West