Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuw Kralingen: vanuit de voortuin loop je direct naar de plas

Aan de rand van het Kralingse Bos komt een nieuwe Rotterdamse stadswijk: Nieuw Kralingen. Stijlvol, geïnspireerd op Kralingen, zonder een kopie te willen zijn. Hier wonen betekent verbonden zijn met de stad én de natuur. Vanuit je voortuin loop je straks direct het bos in of fiets je in 10 minuten bijvoorbeeld naar de Meent voor een heerlijke kop koffie.

Bij water, bos en stad

Over een aantal jaar telt Nieuw Kralingen zo’n 800 woningen. Deze worden gefaseerd verkocht, verhuurd en gebouwd. In eerste instantie ligt het accent op de eerste 400 woningen. In Nieuw Kralingen komen vooral koopwoningen in het hogere segment en vrije kavels. De diversiteit is groot. Van luxe stadswoningen en herenhuizen, urban villa’s, stadsappartementen, vrijstaande woningen en cascowoningen tot de mogelijkheid om zelf te bouwen. De eerste 400 woningen hebben meer een stedelijk karakter. De volgende 400 woningen komen meer richting de plas en het bos en wordt de opzet wat ruimer.

Naast koop, komt er ook een appartementengebouw met 80 sociale huurwoningen. Het gebouw krijgt Kralingse details zoals het opstapje in de woningen en drie verschillende architectuurstijlen, zodat het helemaal aansluit bij de andere woningen in de wijk.

Elk deelgebied in Nieuw Kralingen heeft haar eigen sfeer en kwaliteit. De namen van de deelgebieden hebben een connectie met de plek. Dus woon je straks ‘Aan de Boezem’, ‘In de Lanen’ of ‘Op de kop van de Avenue’.

Deelgebieden eerste 400 woningen (groen):

  1. Op de kop van de Boezem (vrije sector huur/ bouw gestart)
  2. Aan de Boezem I (alle woningen zijn verkocht)
  3. Aan de Boezem II (in verkoop, nog enkele beschikbaar)
  4. In de Lanen I (in ontwikkeling)
  5. Vooraan de Park-entree (in ontwikkeling)
  6. Op de kop van de Avenue I en II (Op de kop van de Avenue I in verkoop, nog enkele beschikbaar)
  7. Boven de Vijver (in ontwikkeling)
  8. Aan de Vallei (in ontwikkeling)

Deelgebieden laatste 400 woningen (wit) vanaf 2024/2025:

 1. In de Lanen II
 2. Langs de Avenue I
 3. Langs de Avenue II
 4. Bij de Vijver
 5. Aan de Bosrand

Kijk voor het actuele woonaanbod op nieuwkralingen.nl/woningaanbod.

Nieuw Kralingen
Nieuw Kralingen

Aan de rand van het Kralingse Bos komt een nieuwe Rotterdamse stadswijk: Nieuw Kralingen. Stijlvol, geïnspireerd op Kralingen, zonder een kopie te willen zijn. Hier wonen betekent verbonden zijn met de stad én de natuur. Vanuit je voortuin loop je straks direct het bos in of fiets je in 10 minuten bijvoorbeeld naar de Meent voor een heerlijke kop koffie. Over een aantal jaar telt Nieuw Kralingen zo’n 800 woningen. Deze worden gefaseerd verkocht, verhuurd en gebouwd.

Lees meer

Meer informatie over Nieuw Kralingen

Er gebeurt heel veel in Nieuw Kralingen. Van koop tot huur. Nu en in de toekomst. Wil je meer weten over de actuele status van de verschillende fases en woningen van Nieuw Kralingen? Neem dan een kijkje op nieuwkralingen.nl. Heb je interesse in een sociale huurwoning? Check dan woonstadrotterdam.nl/nieuw-kralingen.

Vorig artikel Stappenplan aanvragen offerte voor verduurzamen van je woning
Volgend artikel Stappenplan aanvragen offerte voor verduurzamen van je woning