Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Klimplanten maken je buurt groener: doe mee met Opzoomer-actie Plant de lente

Maak samen met je buren je buurt groener

De lente planten in de herfst? Jazeker! Oktober en november zijn ideale maanden om met je buren de straat groen(er) te maken. De bloembollen kunnen de grond in en de klimplanten hebben alle tijd om goed te wortelen. Ga nu aan de slag en geniet in de lente van al dat ontluikend groen. Opzoomer Mee helpt met een (flinke) duit van maar liefst drie aanbiedingen. De bijdrage kan oplopen tot 600 euro!

Klimplanten en bloembollen

De bloembollen en klimplanten kunnen de grond in. De bodem is nog warm van de nazomer en daardoor slaan de planten beter aan. In de herfst zijn de nachten bovendien langer en vochtiger, zodat je minder vaak water hoeft te geven. Een groene straat staat mooi, maakt vrolijk en zorgt voor een betere afwatering na heftige regenbuien. Ook verkoelt het je straat tijdens warme zomers.

3 Aanbiedingen voor een groene buurt

Alle reden dus om aan de slag te gaan met groen. Opzoomer Mee maakt het deze herfst extra aantrekkelijk met de actie Plant de lente:

  • Aanbieding 1: Klimplanten
    Klimplanten langs de gevels zijn mooi. Ze helpen ook bij het koelen en isoleren van woningen. Ga jij met je buren groene gevels aanleggen? Er ligt maximaal 500 euro (50 euro per plant en materialen) klaar.
  • Aanbieding 2: Winterklaar
    Geef het bestaande groen aandacht om goed de winter door te komen. Snoei, bemest en verwijder onkruid en afval. Leg de gevallen herfstbladeren op je geveltuintjes, moestuintje of onder je klimplanten. Dan hebben de planten voedsel voor het volgende seizoen. Schimmels, bacteriën en kleine diertjes breken de bladeren af en regenwormen zorgen ervoor dat ze in de grond komen. Snoei pas als je zeker weet dat het tijd is en er geen vlinders of bijen meer op de planten afkomen. Plant ook verse (biologische) bloembollen als je toch bezig bent. Er ligt maximaal 100 euro voor je klaar.
  • Aanbieding 3: Gratis regenton
    Het is altijd een heel gezeul met water om de plantenbakken, boomspiegels en de geveltuinen water te geven. Straten waar de buren samenwerken om het groen in de straat te onderhouden, kunnen daarom een waterton aanvragen bij Opzoomer Mee.

Makkelijke planten met veel groen

Wist je dat klimplanten snelle groeiers zijn die helemaal niet veel ruimte in beslag nemen? Ze groeien vooral omhoog, dus er is altijd wel een stukje gevel of schutting te vinden waar plek is voor een klimplant. Ze vragen niet veel onderhoud en er is voor elke situatie een geschikte klimplant.

Ook een fijn idee: klimplanten bieden ideale beschutting aan kleine dieren, zoals vogels. Merels, mezen en vinken maken er bijvoorbeeld graag hun nestje in.

In de Klimplantenfolder op Opzoomer Mee staan de 12 makkelijkste klimplanten. Daarbij horen bijvoorbeeld de Blauwe Regen, Kamperfoelie en Klimop. En ja, de druif is ook een klimplant.

Meer informatie

Gaan je groene vingers jeuken? Doe dan mee met de Opzoomer-actie Plant de Lente! Kijk voor meer informatie op de website van Opzoomer Mee. Daar vind je onder meer informatie over soorten klimplanten en instructies voor het planten. Ook kun je je daar aanmelden voor de actie.

Vorig artikel Minder wateroverlast en minder last van de hitte? Vraag subsidie aan.
Volgend artikel Meer groen, daar word je gelukkiger van én het helpt tegen de warmte