Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Maak kennis met Hoogvliet: een groene en rustige omgeving

Omringd door water en parken, eigen winkels op loopafstand en goed bereikbaar

Laat je verrassen door het fijne buitenleven in Hoogvliet. Dit gebied in Rotterdam is van een dijkdorp in de haven veranderd in een plek voor iedereen. Tegenwoordig vind je in dit stadsdeel een groene en rustige omgeving die ideaal is voor gezinnen. De metro brengt je in een mum van tijd naar het centrum van Rotterdam. Omringd door water en parken, eigen winkels op loopafstand en zowel met de auto als het OV goed bereikbaar, is het in Hoogvliet fijn wonen.

Een fijn en super groen stukje Rotterdam

Hoogvliet wordt omgeven door een 10 kilometer lange recreatieve route. Het afgelopen jaar heeft deze ‘Groene Gordel’ van Hoogvliet een metamorfose gehad. Dat maakt het nu nog fijner wandelen, fietsen en genieten van de natuur.

Naast de bouw van woningen wordt ook aandacht besteed aan het verbeteren en vergroenen van de buitenruimte, een gevarieerder aanbod aan winkels, horeca, kunst en cultuur en een gerichte aanpak van winkelleegstand. Hiernaast zijn er plannen voor een echt marktplein, op dezelfde plek waar nu de wekelijkse markt plaatsvindt. Ook op het gebied van verkeersveiligheid en bereikbaarheid worden stappen gezet. Door al deze maatregelen krijgt het centrum van Hoogvliet meer een verblijfsfunctie in plaats van alleen een winkelfunctie. Er ontstaat meer sfeer, levendigheid en het verhoogt de aantrekkelijkheid om langer te verblijven in het gebied.

Oudelandsepark Hoogvliet

Ontspannen in een rustige omgeving

Stadshart Hoogvliet krijgt honderden extra woningen

Het stadshart van Hoogvliet gaat zich de komende jaren ontwikkelen tot een aantrekkelijker gebied waar je nog fijner kunt winkelen, wonen en verblijven. Er zullen in het stadshart 600 tot 800 woningen worden bijgebouwd. Dit zorgt ook voor meer levendigheid.

Door het aanbod van woningen in alle inkomensklassen te vergroten, krijgt iedereen de kans om wooncarrière binnen de eigen wijk te maken. Als starter het ouderlijke huis te verlaten en een geschikte woning te vinden, door te stromen naar een gezinswoning en als je wat ouder bent een eengezinswoning in te ruilen voor een levensloopbestendig appartement. Uiteraard kunnen ook woningzoekenden van buiten Rotterdam in Hoogvliet een nieuw thuis vinden.

Sportief Hoogvliet

Van een ochtend rondje langs de Oude Maas, tot aan verschillende teamclubs en fitnessclubs. Sportief leven in Hoogvliet is een eitje. De Lawn Tennis Club, Voetbalvereniging Meeuwenplaat en de BasicFit liggen allemaal voorhanden, maar heb je al eens gedacht aan trampoline springen als sport of Aquabootcamp? Bij 010Trickz leer je trampolinespringen als een prof en bij Zwembad Hoogvliet word je fitter dan fit door mee te doen aan Aquabootcamp.

Ook watersportliefhebbers met een eigen boot kunnen zich aansluiten op Watersportvereniging Hoogvliet en aanmeren in de jachthaven van Hoogvliet.

Woonprojecten in Hoogvliet

Om een fijne plek voor iedereen te creëren, wordt er veel gebouwd in Hoogvliet. Van eengezinswoningen tot appartementen. Huur en koop. Voor iedere portemonnee. Hieronder vind je huidige en toekomstige projecten om in de gaten te houden.

1. Woningbouw Vlietpark Hoogvliet
2. Woningbouw Oedevlietsepark Hoogvliet
3. Diverse aankomende projecten Stadshart Hoogvliet
4. Woningbouw overige wijken Hoogvliet

1. Woningbouw Vlietpark Hoogvliet

Na de succesvolle verkoop van Vlietpark fase 1 is de gemeente samen met ABB ook gestart met het maken van plannen voor de bouw van nog eens 30 tot 35 koopwoningen op de voormalige schoollocatie en gymzaal aan de Endenhout 1. Kijk voor meer informatie en inschrijven voor fase 2 Vlietpark op vlietpark-hoogvliet.nl.

2. Woningbouw Oedevlietsepark

De komende jaren ontwikkelt het Oedevlietsepark zich steeds verder tot een aantrekkelijke, kindvriendelijke wijk voor kleine huishoudens en gezinnen.

Op een steenworp afstand van het centrum van Hoogvliet, is een nieuwe buurt in ontwikkeling, Parkbuurt. Een buurt die je misschien vanuit je verleden al kent, maar die nu een heel prettige woonbuurt gaat worden. Een plek waar je je op groene en duurzame manier kunt settelen en waar je nieuwe herinneringen kunt gaan maken. Fase 1 tot en met 4 zijn inmiddels verkocht en gebouwd of in aanbouw. Van fase 5 zijn nog enkele woningen beschikbaar en er komen nog 90 woningen beschikbaar in de volgende fase, bouwproject Rietkamers. Hierover is echter nog geen verdere informatie beschikbaar.

Voor meer informatie over de ontwikkelingen van Parkbuurt, kun je kijken op parkbuurt010.nl.

Stadshart Hoogvliet

3. Diverse aankomende projecten Stadshart Hoogvliet

Het centrum van Hoogvliet ontwikkelt zich de komende jaren tot een aantrekkelijk gebied waar je fijn kunt winkelen, wonen en verblijven. Er zullen zo’n 600 tot 800 woningen bijkomen, met name in het sociale- en middensegment. Vooral onder de oudere en jongere inwoners van Hoogvliet is er veel behoefte aan toegankelijke en betaalbare woningen, liefst rondom het stadshart. Dankzij ‘Rotterdam. Sterker Door.’ is er budget beschikbaar om nieuwe sociale en middeldure woningen in heel Hoogvliet mogelijk te maken. Kijk hier voor de laatste ontwikkelingen in het Stadshart van Hoogvliet.

De Perken Hoogvliet

4. Woningbouw in overige wijken Hoogvliet

Ook in de overige wijken van Hoogvliet wordt er hard gewerkt aan verbetering van de omgeving en het toevoegen van woningaanbod. Bijvoorbeeld in de wijk Oudeland gebeurt er veel. Zo worden momenteel de woningen van De Perken gebouwd en wordt er gekeken om nieuwe woningen te bouwen in het Hart van Oudeland en Oudeland-Oost. Leer hier meer over de ontwikkelingen in Oudeland.

Vorig artikel Verkoop Parkbuurt Hoogvliet fase 4
Volgend artikel Samen duurzaam doorbouwen aan een betaalbaar Rotterdam van de toekomst