Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Tip van de makelaar: 5 tips voor een fotoklare woning

Je huis verkopen? De eerste indruk is blijvend, ook die van je huis.

Op dit platform vind je informatie en inspiratie over wonen in Rotterdam. Naast woonaanbod, een kaart met alle wijken en verhalen van bewoners, geven onze professionals tips en advies. Hieronder de tip van Schieland Borsboom Makelaars.

Heb je een nieuwe woning gekocht en ga je jouw huidige woning verkopen? Of wil je eerst je eigen huis verkopen voordat je verder kijkt? Eerste indrukken zijn blijvend, ook die van je huis. Het is daarom heel belangrijk om te investeren in een goede woningpresentatie. Een fotograaf doet er uiteraard alles aan om jouw woning van het beeldscherm af te laten spatten. Maar je kunt daar een handje bij helpen! Met deze 5 tips van Schieland Borsboom Makelaars is jouw woning in no time fotoklaar.

1. Creëer licht

Het juiste licht is essentieel en kan een foto maken of breken. Open daarom altijd alle gordijnen, shutters en andere raambekleding. Buitenlicht is altijd het mooiste op de foto’s, maar soms vraagt de fotograaf om binnen licht aan te zetten tijdens het fotograferen. Dit heeft een positief effect op de warmte en de kleur waardoor de ruimte nog beter uitkomt.

2. Less is more

Probeer de ruimtes zo rustig mogelijk te houden door op te ruimen en losse spullen, zoals kindermeubeltjes en speelgoed, fotolijsten en kruidenpotjes, tijdelijk in de berging zetten. Eigenlijk is een mooi kookboek in de keuken en een bloemetje op tafel al genoeg!

3. Geen dieren in beeld

Voor dierenliefhebbers geldt: haal alle dieren en hun accessoires tijdelijk even uit huis wanneer de fotograaf langs komt. Niet iedereen is een dierenliefhebbers en zijn soms zelf een beetje vies van al die haren.

4. Sfeermakers

Je wil de potentiële kopers het gevoel geven dat ze hun nieuwe thuis binnenlopen. Daarom is het belangrijk om een huiselijke sfeer te creëren. Een bosje bloemen en een plant doen het altijd goed, maar kleine details zoals wat kussens of een mooie deken op de bank maken het verschil. De potentiële koper ziet zichzelf al lekker op de bank zitten met een kop thee.

5. Van binnen én van buiten

Ook de buitenkant van jouw woning is belangrijk. Vaak wordt het vooraanzicht van de woning als hoofdfoto gekozen. Zorg er daarom voor dat het gras gemaaid is, kliko’s uit de tuin zijn en wat bloemen de tuin opvrolijken. Het is ook van belang om de achtertuin netjes te hebben. Bij mooi weer kunnen de tuinkussens op de stoelen en de parasol uitgeklapt worden.

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar