Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De uitdaging voor deze twee ondernemers was met name de hypotheek voor hun klushuis

Toen Daniël en Graciëlla een paar jaar geleden op zoek gingen naar een koopwoning in Rotterdam, hadden ze niet verwacht dat ze uiteindelijk bij een echt klushuis uit zouden komen. De twee ondernemers hebben het al druk genoeg, maar omdat de keuze in woningen niet groot was, besloten ze de uitdaging aan te gaan. Een uitdaging werd ook het afsluiten van een hypotheek. Ze vonden vooral gesloten deuren, totdat Rabobank Rotterdam bereid bleek in gesprek te gaan en vooral te kijken naar wat er wel mogelijk was.

‘Een gekkenhuis’, zo noemt Daniël de situatie op de woningmarkt in Rotterdam van een paar jaar geleden. Dat weerhield het stel er niet van de markt op te gaan. Vele bezichtigingen en biedingen volgden. Graciëlla:” We werden vaak overboden of er waren andere redenen waarom de koop niet doorging. Maar, we waren ook geïnteresseerd in een voormalige garage dat onder een appartementencomplex zat en dat tot onze verbazing al langere tijd te koop stond. Het was in feite een grote betonnen kist, maar wij zagen daar wel mogelijkheden.”

Rabobank - René Schotanus - Wonen in Rotterdam

Er is voor ondernemers vaak meer mogelijk dan je denkt

Om een bod uit te kunnen brengen, moesten Daniël en Graciëlla weten wat ze ongeveer konden lenen. En dat bleek nog niet zo eenvoudig. “We zijn beiden ondernemer en dan val je bij kleinere aanbieders vaak al af”, geeft Daniël aan. “Echter, ook diverse banken hielden de deur gesloten, totdat we bij Eline Landman van Rabobank Rotterdam uitkwamen. Na een prettig gesprek kregen we een schatting van wat we konden lenen. Vervolgens konden we een bod doen en dat werd geaccepteerd.”

Eline:” We willen een bank zijn voor iedereen en kijken graag samen met de klant naar oplossingen. Voor een startende ondernemer is het niet altijd eenvoudig om een inkomen op te geven. Dat snappen we bij Rabobank. Omdat Rabobank zelf het inkomen van een ondernemer kan vaststellen, is er bij ons vaak méér mogelijk dan je denkt. Ook voor starters vanaf zes maanden. Kortom, we willen graag weten wat de wensen en behoeften van de klant zijn en kijken vervolgens of daar een hypotheek bij zou kunnen passen. Op die manier proberen we altijd naar een oplossing te zoeken.”

Bij de Rabobank vonden we een luisterend oor. Dat is een wezenlijk verschil met andere banken. Rabobank neemt de moeite om een stapje extra te zetten. En ze gaven ons het vertrouwen, dat voelde heel fijn.

Verduurzamen is meer dan alleen een financiële keuze

Met de hypotheek, inclusief een extra financiering vanwege de verduurzamingsplannen, konden Daniël en Graciëlla de garage kopen en gingen ze aan de slag met de omvangrijke verbouwing, die inmiddels nagenoeg voltooid is. “We hebben tussentijds nog een tweede financiering afgesloten. Dat kon omdat onze inkomens omhoog waren gegaan”, geeft Daniël aan.

Rabobank bouwt graag samen met de klanten aan een duurzame toekomst. Eline:“ Dit past bij de wens en wil om bij te dragen aan een leefbare samenleving. Verduurzamen is meer dan alleen een financiële keuze. Je draagt ook bij aan het milieu en je geniet van meer comfort in de woning. Dus, wat de beweegredenen ook zijn: je bent bij Rabobank van harte welkom. We verrassen mensen graag met de mogelijkheden. Niet voor niets heeft Rabobank speciale Duurzaamheids Champs in dienst, die meedenken met de klant. Door op energielasten te besparen, kan iedereen een stap zetten naar duurzamer en financieel gezonder wonen.”

Daniël en Graciëlla zijn blij met hun woning en het feit dat ze bij Rabobank een luisterend oor vonden. “Dat is een wezenlijk verschil met andere banken. Rabobank neemt de moeite om een stapje extra te zetten. En ze gaven ons het vertrouwen, dat voelde heel fijn.”

Meer informatie over een hypotheek die bij jouw situatie past

Of je nu droomt van je eigen plek of groter wilt wonen. De Rabobank vindt het belangrijk dat een hypotheek bij jouw situatie past. Nu én in de toekomst. Wil je weten hoeveel je kunt lenen? Bereken op Hypotheek – Passend bij jouw situatie – Rabobank stap voor stap je hypotheek. Dan weet je wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Fotograaf: René Schotanus

Vorig artikel Laatste kans om samen te klussen op Feijenoord aan De Nijverhoek
Volgend artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.