Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Een leven samen begint voor Kaan en Hanim in FORUM Rotterdam

Vanaf 2020 woont het stel voor het eerst samen in een super centraal en gloednieuw huurappartement

Begin 2020 is het zo ver: dan kunnen Kaan en tegen die tijd zijn vrouw Hanim hun intrek nemen in een gloednieuw appartement in hartje Rotterdam. In FORUM welteverstaan, een chique woontoren pal naast de Lijnbaan en verbonden aan het voormalige bankgebouw waar Donner, de grootste boekhandel van Nederland, is gevestigd. Direct na de verhuizing staat de volgende mijlpaal voor de deur: een huwelijk!

Centraal wonen, groots trouwen

Staand onder de nieuwe woontoren die tussen de Lijnbaan, Coolsingel en ‘de Koopgoot’ in verrijst, kijken Kaan en Hanim letterlijk reikhalzend uit naar hun appartement. Woontoren FORUM is nog in aanbouw en biedt straks 103 luxe appartementen met 2 of 3 slaapkamers, van de 3e tot en met de 13e verdieping. Op de onderste lagen zijn winkels, horecagelegenheden en kantoren gevestigd. Hanim: “Daar is ons appartement. Wij hebben ook zo’n rond balkon. Die zijn echt groot!” Dat ze er zin in hebben is overduidelijk, maar op dit moment leven ze vooral toe naar hun huwelijksfeest, vertelt Kaan even later aan een tafeltje bij boekhandel Donner. Want dat wordt groots!

We gaan voor een echte Turkse bruiloft, dus er komen heel veel mensen

Hun huwelijk is tevens de reden dat het stel koos voor een huurwoning in plaats van een koopwoning, vertelt Kaan. “We keken eerst voor een koopwoning in Rotterdam, want eerlijk gezegd willen we uiteindelijk gewoon een koophuis. Een hypotheek krijgen was geen probleem, maar we hebben best wat wensen. We wilden een nieuwbouwwoning, maar daarnaast ook genoeg sparen voor ons huwelijksfeest. Het wordt een echte Turkse bruiloft en dat betekent heel veel gasten en dus hoge kosten.” Het stel kijkt elkaar lachend aan. Hoeveel gasten ze verwachten? Hanim: “Ik denk dat we wel aan 500 genodigden komen. We vieren ons feest in een chique feestzaal te Rotterdam.” Een groot deel van de spaarpot gaat nu dus naar een fenomenaal feest én een huwelijksreis, en daar staan ze allebei volledig achter. “Dan eerst maar een paar jaar huren, dat koophuis komt vanzelf wel,” zegt Kaan nuchter.

Van hard to get naar een huurhuis in FORUM

Iets minder nuchter is hij als het op de liefde aankomt. Direct toen hij Hanim zag wist hij namelijk zeker dat hij haar beter wilde leren kennen. Dat lukte na een paar pogingen. “Ze heeft me eerst een tijdje genegeerd, haha. Maar met wat wilskracht en doorzettingsvermogen is het toch gelukt om af te spreken.” Hanim: “Bij de eerste date vroeg ik me af waarom ik niet al eerder met ‘m had afgesproken. Ik vind het mooi hoeveel moeite hij daarvoor heeft gedaan.” De eerste date was dus een daverend succes en de rest is geschiedenis. Toen ze zo’n half jaar geleden samen op zoek gingen naar een huis, moest dat voor de in Feijenoord geboren en getogen Kaan wél in Rotterdam zijn. Hanim komt uit Haarlem. Kaan: “Ik vind Haarlem echt een leuke stad en Hanim heeft haar best gedaan om me over te halen, maar ik wilde het per se eerst hier proberen. Dat is misschien niet zo logisch, want ik werk in Diemen als Global Project Manager voor Randstad Holding en Hanim nabij Amsterdam, maar ik houd van Rotterdam. Als het niet gaat, dan zien we wel weer verder. We zijn flexibel en kunnen altijd nog verhuizen of van baan wisselen. Maar we starten hier in Rotterdam Centrum!” Hanim vindt Rotterdam gelukkig ook leuk. “Haarlem is zo lekker rustig en ik heb altijd gezegd dat ik in een rustige stad wilde wonen, zonder trams voor de deur. Dat is dus niet gelukt, maar ik ken Rotterdam inmiddels goed, ben nog steeds maar een uurtje verwijderd van mijn familie in Haarlem en woon bovendien binnenkort met mijn grote liefde.”

Op avontuur in eigen stad

Samen hebben ze zin om de buurt verder te ontdekken. Hanim vindt het zicht vanaf de Erasmusbrug prachtig, het stel komt graag op de Kop van Zuid, in Het Park en historisch Delfshaven en ze gaan graag op pad voor ontbijt, lunch of diner. Kaan: “Van Mado aan de Coolsingel tot Chocolate Company en Bagels & Beans. We proberen steeds iets nieuws en ontdekken graag nieuwe plekken, door heel Nederland.” Hanim: “Laatst stelde Kaan voor om op een zondag eens naar Hoorn te gaan, gewoon om er te kijken.” Kaan gaat graag op avontuur, ging tijdens zijn studie al een tijdje naar de Verenigde Staten en sluit niet uit dat hij ooit voor zijn werk naar het buitenland verhuisd. “Met Hanim reizen door Amerika, of er wonen, is een droom.”

We schreven ons in voor diverse nieuwbouwprojecten, bij FORUM hadden we het beste gevoel

Eerst maar eens beginnen aan hun leven samen in hun nieuwe appartement in FORUM. Toen ze het zagen, wisten ze direct dat dit hem moest worden. Kaan: “We schreven ons voor vier verschillende nieuwbouwprojecten in en werden ook vier keer ingeloot, maar voor de andere projecten voelden we minder. CasaNova vonden we prachtig, maar dat zou pas in 2022 klaar zijn en dat duurde ons te lang. We keken ook op de Kop van ZuidKatendrecht en richting Zuidplein. Ik vind Zuid geweldig, daar wonen al mijn vrienden. Feijenoord is een fijne en vertrouwde buurt voor mij. Maar de modelwoning van FORUM sprak ons het meeste aan. Vanaf ons nieuwe huis is het straks nog steeds maar een kwartiertje lopen naar mijn ouderlijk huis.” Hun nieuwe huis is niet heel groot, maar groot genoeg voor nu, vindt het stel. Hanim: “Mijn droomhuis is een gezinswoning met een tuin. Vooral als er eenmaal kinderen zijn.” Voor nu nog even geen kinderen thuis, maar wel koffie ónder hun huis! De Starbucks en Bagels & Beans, op de begane grond van het pand en pal naast boekhandel Donner, worden toegejuicht. Kaan: “Hanim is een echte koffiedrinker, ik niet. We gaan wel graag uit eten, bijna wekelijks. Het gaat vast niet goed zijn voor de portemonnee, wonen middenin het centrum,” lacht Kaan.

Vorig artikel Samen duurzaam doorbouwen aan een betaalbaar Rotterdam van de toekomst
Volgend artikel Rust en ontspanning in het Stadscentrum