Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen in een oude school op Zuid

In de Bloemhofbuurt wordt een statige school getransformeerd tot appartementen. SKOLA Opendag 19 augustus 2021.

Wonen in een oud schoolgebouw? In de Bloemhofbuurt ligt een prachtige en statige school verborgen in een binnentuin. Ze is al meer dan 100 jaar oud en ze heeft zin in een nieuw avontuur.

SKOLA schoolgebouw - wonen in Rotterdam

Zo wordt dit schoolgebouw getransformeerd naar 10 appartementen, variërend in grootte van 71 m2 tot 117 m2. Twee-, drie- én vierkamer appartementen. Goed geïsoleerd en volledig elektrisch, voldoen ze aan de nieuwste eisen van deze tijd. Ben jij op zoek naar een bijzonder appartement? Houd het project SKOLA dan in de gaten via de projectwebsite.

Appartement types SKOLA

In de Bloemhof buurt ligt deze school verborgen in een binnentuin. Voor de avontuurlijke pionier worden hier 10 appartementen gerealiseerd. De grootte van de woningen variëren van 70m2 tot 118m2. Twee-, drie- en vierkamer appartementen. Goed geïsoleerd en volledig elektrisch voldoen ze aan de nieuwste eisen van deze tijd.
De 10 appartementen zijn allen vernoemd naar Scandinavische series. Van Karppi tot Saknad en van Sorjonen tot Bron.

Houd je van bijzondere ruimtes, dan is een Sorjonen appartement wellicht iets voor jou. Achter één van de kleinere entreedeuren in het monumentale trappenhuis schuilt één van de grootste appartementen. Verdeeld over twee klaslokalen die boven elkaar liggen. Vanuit de woonkamer geven openslaande deuren toegang tot het eigen terras en de tussenverdieping wordt uitgevoerd als een ‘open’, ruime entresol.

De omgeving en bereikbaarheid SKOLA

De buurt Bloemhof is onderdeel van het stadsdeel Feijenoord. Een stadsdeel dat aan de noordkant begrensd wordt door het Noordereiland en de Kop van Zuid en aan de zuidkant door de buurt Vreewijk/Zuidplein. Een stadsdeel dat de afgelopen 20 jaar al een gedaanteverwisseling heeft ondergaan en de komende 10 jaar nog sterk zal veranderen.
Er zijn plannen voor een compleet nieuw Feyenoord stadion en ook Zuidplein zal worden getransformeerd naar een tweede stadshart van Rotterdam. Veel culturele instellingen maakten de stap al van de noordoever van de Maas naar dit stadsdeel. Rondom de Wilhelminapier vestigden zich theaters, filmhuizen en diverse musea. Katendrecht transformeerde volledig en is met de vele uitgaansmogelijkheden ook een populaire woonbestemming geworden. Hiernaast ligt de gemoedelijke wijk Bloemhof.

Eén van de leukste markten van Rotterdam op het Afrikaanderplein en het poppodium in de Maassilo liggen om de hoek. Metrostation Maashaven, diverse tramverbindingen en de watertaxi zijn bereikbaar op loopafstand. Dit alles bij elkaar maakt dat de wijk Bloemhof dé ideale plek wordt om te wonen.

SKOLA is zeer centraal gelegen. Je vindt een metro of tramhalte op 5 minuten loopafstand en op de fiets ben je binnen 15 minuten in het centrum. Met de auto rijd je makkelijk naar de snelweg en bovendien biedt SKOLA de mogelijkheid voor het huren van één parkeerplek in de parkeergarage onder het Oleanderplein.

Wooncoach

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een leuke, spannende en belangrijke aangelegenheid. Daarbij ga je niet over één nacht ijs. Met SKOLA kan je daarom een wooncoach. Eén aanspreekpunt gedurende het hele koop- en keuzetraject.

Meer informatie over wonen in SKOLA

Ben je enthousiast geworden over wonen in SKOLA en wil je graag naar de Opendag op 19 augustus of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Ooms Makelaars via 010 424 8888 of mail [email protected].

Op de projectsite kun je je aanmelden om op de hoogte te blijven over de ontwikkelingen van SKOLA.

Vorig artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.
Volgend artikel Bloemhof: een wijk vol verrassingen