Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen langs de Rotte met een Rotterdams accent in Noord

Appartementen en woningen met tuin in hippe buurt van Zwaanshals

Het Oude Noorden krijgt aan de Wolstraat nieuwe duurzame woningen/appartementen waarvan 13 sociale huurwoningen. Naast deze 13 sociale huurwoningen komen er 4 eensgezins koopwoning en 15 huurappartementen. Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift en rolstoel toegankelijk. De Wolstraat heeft een gunstige ligging met de hippe winkelstraat Zwaanshals om de hoek. Je bent op steenworp afstand van restaurants en terrassen aan de Zaagmolenkade en Rotterdam Centrum.

Impressie Wolstraat

Appartementen en woningen met tuin

De eengezinswoningen beschikken over meerdere woonlagen en hebben een entree aan de straat. Alle woningen worden goed geïsoleerd en aangesloten op het warmtenet. Aan de achterzijde hebben de woningen een eigen tuin welke aansluit op een gemeenschappelijk binnenterrein.

De ontwikkeling aan de Wolstraat bestaat uit 4 delen. Aan de Loofdakstraat komt een bijzondere, iets hogere, hoekwoning met dakterras en afgeschuinde hoek met bijzonder metselwerk. Op de hoek aan de Zwaanshalskade komt een 5 laags appartementenblok met grote ramen en loggia’s die uitkijken over de Rotte. Ook het appartementenblok heeft een afgeschuinde hoek met bijzonder metselwerk.
De koopwoningen zijn 4 lagen hoog en vormen een overgang naar de 3 laagse eengezinshuurwoningen.

De gevels zijn van metselwerk en hebben verticale ‘Rotterdamse’ ramen. De verschillende onderdelen van het ensemble variëren subtiel in deur- en voegkleur, metselverband en horizontale accenten. Op het binnenterrein zal een nieuw groen Wolpark gerealiseerd worden; een intieme beschutte plek voor de buurt.

Impressie van het plangebied (onder voorbehoud van wijzigingen)

In de buurt van de hippe Zwaanshals

De Wolstraat ligt, nabij de hippe winkelstraat Zwaanshals, die zich onderscheidt door de vintage winkels, boetiekjes en horeca. Het zijn hier niet de grote ketens, maar vooral de Rotterdamse ondernemers die zich onderscheiden. Voor mensen die liever iets willen drinken, zijn er terrasjes aan de Zaagmolenkade en het Noordplein. Met de naastgelegen Rotte en het Kralingse Bos in de omgeving, is er ook voldoende gelegenheid voor ontspanning en sport. Op de fiets of met het OV ben je in ongeveer een kwartiertje in het centrum.

Wil jij ook in Noord langs de Rotte wonen?

De bouw begint eind dit jaar en de oplevering is volgens de planning eind 2023. De verkoop/verhuur van het plan is nog niet begonnen, maar je kunt je al wel aanmelden via een formulier op de projectsite.

De start van de verhuur van de sociale huurwoningen staat gepland voor het vierde kwartaal 2023. Je kunt op de woningen reageren zodra deze op woonnetrijnmond zijn gepubliceerd. Let op dat je dan ingeschreven bent. Dat kan woonnetrijnmond.nl/inloggeninschrijven.

Vorig artikel De Seniorenmakelaar helpt ouderen geschikt te wonen
Volgend artikel Brainpark I wordt een levendige en groene locatie met min. 2.500 woningen