Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar

Zelf met je buren bepalen hoe je met elkaar wilt wonen

In het levendige Oude Noorden tussen de Zwaanshals en de Vletstraat ligt aan het Wilgenplantsoen de locatie voor het samenbouwprojectCPO Wilgenplantsoen. Dat is bestemd voor mensen die verder willen kijken dan de gangbare woningbouw waar alles standaard is. Er is veel ruimte voor specifieke wensen en voorkeuren. Wonen op maat in een ontspannen sfeer, en dat midden in de stad.

De verkoop start op woensdag 24 april. Er komen ook informatieavonden op maandagavond 13 mei om 20:00 en op woensdagavond 22 mei om 20:00 uur. Beide op het kantoor van bureau MASSA aan de Witte van Haemstedestraat 40. Via een mailtje naar info@wilgenplantsoen kun je je aanmelden voor deze avonden. Dan presenteren ze het plan, het proces en kun je vragen stellen.

Het plan van CPO Wilgenplantsoen

Het project bestaat uit 11 woningen rondom een opgetilde groene binnentuin met daaronder de stallingsgarage. De statige parkhuizen op de kop, aan de Vletstraat, zijn vier lagen hoog en de straathuizen in de Vlethoek en Vijlkapperstraat zijn drie lagen hoog. Alle woningen hebben een privé-buitenruimte op de eerste verdieping aan de tuin.

De stallingsgarage is toegankelijk voor auto en fiets vanuit de Vijlkapperstraat.  Er zijn 10 parkeerplaatsen in de stallingsgarage. Elk bouwnummers heeft een eigen parkeerplaats, behalve het Poorthuis, bouwnummer 10. In overleg met elkaar kunnen verschillende middelen van vervoer met elkaar bepaald worden. Denk aan electrische deelauto’s, deelscooters of opstelplekken waar bakfietsen kunnen worden ingepast.

CPO  is Samenbouw

Bij CPO Wilgenplantsoen bepaal je zelf hoe je wilt wonen en deel je het maakproces samen met je nieuwe buren. Er wordt geen winst gemaakt, omdat er geen projectontwikkelaar deelneemt. Je betaalt alleen wat de woning daadwerkelijk kost. In een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) worden toekomstige bewoners lid van een vereniging van opdrachtgevers. Zij zijn opdrachtgever van het bouw- en ontwikkelproces.

Bureau MASSA is  initiatiefnemer van het plan en zal in opdracht van de vereniging zorgen voor de procesbegeleiding en uitwerking van het ontwerp. In het eerste jaar is er maandelijks een ledenvergadering over de voortgang en keuzes binnen het project. Samenbouw levert een grote betrokkenheid op met elkaar en met het project, ook  door de collectieve voorzieningen zoals de gemeenschappelijke tuin.

Duurzaam & dierbaar: de binnentuin

Het hoogteverschil tussen de verdiepingsvloer van de woningen en het parkeerdek biedt ruimte voor een flink stuk grond waarin vaste planten, heesters en zelfs kleine bomen gaan groeien. Met inheemse soorten, dracht- en waardplanten en het creëren van voedsel-, nest- en schuilgelegenheid wordt de tuin een groene oase vol biodiversiteit. Bijen, vlinders en vogels zullen zich hier thuis voelen.

Door opvang van regenwater in het retentiedak boven de garage, kunnen hevige buien gelijkmatig afwateren. Daarnaast heeft al het groen een gunstig koelend effect tijdens periodes van hitte en bieden kleine bomen schaduw. Een goede basis voor een fijn buitenleven!

CPO Wilgenplantsoen
CPO Wilgenplantsoen

In het levendige Oude Noorden tussen de Zwaanshals en de Vletstraat ligt aan het Wilgenplantsoen de locatie voor dit samenbouwproject. CPO Wilgenplantsoen biedt ruimte aan mensen die verder willen kijken dan de gangbare woningbouw waar alles standaard is. Met veel ruimte voor specifieke wensen en voorkeuren. Wonen op maat in een ontspannen sfeer, midden in de stad. Er is ruimte voor 11 woningen, met een grondoppervlakte van 88m2 tot en met 147 m2 en een prijsniveau van € 435.000 tot en met € 724.500.

Lees meer

Meer informatie

Wil je meer weten, kijk dan op de website van Bureau MASSA en de pagina over samenbouw.

Daar kun je ook meer informatie aanvragen en alles lezen over samen met anderen je eigen woonwijk vormgeven.

Vorig artikel Wendy, Erik en Otis maken zich klaar voor vertrek naar Vreewijk
Volgend artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.