Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Doe mee en maak je tuin groener tijdens de Week van de groene tuin

Wip de tegels uit je tuin en bestel de TegelTaxi om ze op te halen

Tijdens de Week van de Groene Tuin 2024 roepen Milieu Centraal en allerlei andere natuurorganisaties mensen op om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen.

Je tuin vergroenen kun je in je eentje voor je eigen woning doen, met buren samen of met de hele buurt. In de gemeente Rotterdam kun je binnenkort weer gebruikmaken van de TegelTaxi.

Vanaf 25 maart 2024 gaat die weer rijden. Een goede reden om de tegels uit je tuin te wippen en je tuin te vergroenen!

Tegels eruit, groen erin

Meer groen is goed voor mensen, dieren en het klimaat. Planten, struiken en bomen zorgen voor schone lucht en een prettige leefomgeving. Groene gebieden in de stad zorgen voor plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontspannen.

Voldoende groen in de stad is ook nodig om wateroverlast te verminderen en zorgt voor afkoeling tijdens warme zomers. Daarnaast is een groene omgeving aantrekkelijk voor vogels, insecten en andere dieren.

Doe mee met het groener maken van de stad en begin bij je eigen tuin. Haal de tegels eruit en zet planten en bomen neer. Weet je niet wat je moet doen met de overgebleven tegels? De TegelTaxi haalt ze voor je op. Vanaf 25 maart tot eind oktober kun je de taxi gratis bestellen.

Meer informatie

Meedoen aan de Week van de groene tuin? kijk hier voor idee├źn.

Wil je weten wat de gemeente Rotterdam allemaal doet om de stad te vergroenen? Kijk op de website van rotterdamsweerwoord.nl voor alle acties om de stad voor te bereiden op een extremer klimaat.

Daar vind je ook het formulier om de TegelTaxi te bestellen.

Vorig artikel Samen duurzaam doorbouwen aan een betaalbaar Rotterdam van de toekomst
Volgend artikel Samen duurzaam doorbouwen aan een betaalbaar Rotterdam van de toekomst