Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huren in typisch Rotterdamse volkswijk

Dertien vrije-sectorhuurwoningen voor middeninkomens in Nieuw-Crooswijk

Lekker warm en duurzaam wonen in een rustige wijk aan de rand van het centrum in een vrije sector huurwoningen met tuin of terras aan de Rakstraat in Nieuw-Crooswijk. Een heerlijke plek voor je nieuwe stek!

Achtergevel Rakstraat in Nieuw-Crooswijk

Voorgevel Rakstraat in Nieuw-Crooswijk

Achter authentieke gevel komen gezellige, eigentijdse woningen

Aan de Rakstraat in het Schutterskwartier bouwt Woonstad Rotterdam dertien vrije-sectorhuurwoningen voor middeninkomens. Een twee- of driekamerwoning helemaal voor jou alleen, of om gezellig in samen te wonen. De huidige woningen worden compleet gerenoveerd, waarbij de prachtig authentieke gevel blijft behouden. Dat is elke dag weer genieten als je thuiskomt.

Twee type woningen aan de Rakstraat

  • Zes benedenwoningen met twee kamers. De woning is ongeveer 59 m2, en heeft een tuin van 17 tot 23 m2 aan de achterkant. De benedenwoningen zijn te huur voor € 899 per maand. Deze woningen zijn voor middeninkomens tussen de €40.000 tot €55.000 per jaar.
  • Zeven bovenwoningen met twee verdiepingen. De woning is ongeveer 84 m2 en heeft drie kamers. Aan de achterzijde is een brede galerij, waar je een eigen stukje terras hebt. De bovenwoningen zijn te huur voor € 1.025 per maand. Deze woningen zijn voor middeninkomens tussen de €55.000 tot €70.000 per jaar.

De woningen aan de Rakstraat zijn goed geïsoleerd en worden aangesloten op stadsverwarming. Op het dak plaatsen we zonnepanelen. Zo zit je er duurzaam en warmpjes bij.

Doorsnede Rakstraat in Nieuw-Crooswijk

Locatie en buurt

Nieuw-Crooswijk ligt aan de rand van het centrum. Met de fiets ben je binnen tien minuten in de binnenstad van Rotterdam. Toch merk je er thuis niets van dat je in zo’n grote wereldstad woont. Dat is het grote voordeel van deze rustige wijk. De laatste jaren is de buurt flink opgeknapt: je kan hier modern wonen en hebt alles in de buurt. Winkels, openbaar vervoer, onderwijs, cultuur en heel veel keuze om te sporten en te ontspannen. Nieuw-Crooswijk is namelijk gelegen tussen de Bergse Plassen, het Kralingse Bos en de Kralingse Plas aan de Boezem.

Nieuw-Crooswijk is van oorsprong een typische Rotterdamse volkswijk. Die sfeer proef je nog steeds! Echte Crooswijkers genieten nog altijd van hun wijk, maar er komen ook veel nieuwe bewoners bij. Kopers en huurders, jonge stellen en gezinnen, studenten en ondernemers; hier woon je in een diverse buurt. Dat is ook te zien aan de gebouwen: historische bouwwerken en nieuwbouw staan dicht bij elkaar. Loop je het ene moment nog door een brede laan met oude herenhuizen, het volgende beland je in een straat met moderne appartementen en groene hofjes.

Planning en meer informatie

De reactietermijn is van 5 tot en met 19 november. Op 4 november is er een informatiebijeenkomst. Kijk voor alle informatie op de site van Woonstad.

Vorig artikel Bouw huurwoningen in Dukdalf op Zuid gaat binnenkort starten
Volgend artikel Eerste woningen SAWA staan online