Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Van Schippersschool naar stoere woningen met behoud van monumentale details

Ben jij op zoek naar een echt karakteristiek stukje Rotterdam? Dan is Oud-Charlois echt iets voor jou!

Aan de Grondherenstraat in Oud-Charlois, staat de voormalige Schippersschool Waalhaven.
Het Woongeheim heeft dit imposante en karakteristieke gebouw compleet getransformeerd. In dit mooie gebouw, dat stamt uit 1915, zijn tien unieke appartementen gecreëerd. Uiteraard met behoud van de karakteristieke en monumentale details!

Type woningen in De Schippersschool

Er zijn drie typen woningen gecreëerd, namelijk: tweelaagse maisonettes, gelijkvloerse appartementen en splitlevel loftwoningen. De historische en monumentale buitengevel zal zoveel als mogelijk behouden worden. Ook het monumentale trappenhuis, de authentieke schoolgangen en de paneeldeuren/koplijsten zullen hun charmes behouden. De oorspronkelijke details zullen zorgen voor wonen met een schools karakter. Parkeren vindt plaats op het gezamenlijke terrein aan de achterzijde van de school.

Wonen in Rotterdam Oud-Zuid

Ben jij op zoek naar een echt karakteristiek stukje Rotterdam? Dan is Oud-Charlois echt iets voor jou! De Schippersschool is gelegen in een stukje Rotterdam met een eigen karakter dat grotendeels bewaard is gebleven. Oud-Zuid biedt de voordelen van wonen in een wereldstad, met volop mogelijkheden voor vertier, sport en recreatie, maar dan met een dorps karakter. De Nieuwe Maas, het stadscentrum, Katendrecht en de Wilhelminapier zijn snel bereikbaar. Het openbaar vervoer ligt op loopafstand, waarbij je kunt kiezen tussen water, weg en rails.

Met de fiets ben je binnen enkele minuten via de Maastunnel aan de overzijde van de Maas. Ga je voor meer gemak, dan neem je de watertaxi richting Rotterdam Centrum. Kijk je uit naar rechts dan zie je de prachtige SS Rotterdam liggen en ook Katendrecht is voor een hapje eten goed en snel bereikbaar.

Ook voor de dagelijkse boodschappen hoef je niet ver te lopen, deze zijn allen te vinden aan de Wolphaertsbocht. Hier vind je een gevarieerd aanbod aan winkels. Er zijn meerdere basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in de wijk.

Meer informatie en beschikbaarheid

Op dit moment is er nog 1 instapklare woning met een woonoppervlakte van 138m3 beschikbaar in dit bijzondere project. Met een mix van oude en nieuwe materialen, hoge plafonds, een entresol, een exclusieve keuken en badkamer, 3 slaapkamers en een riant balkon plus wel twee parkeerplaatsen op het afgesloten achterterrein. Lees hier alles over de woning en het project.

Vorig artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.
Volgend artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.