Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Verhuur woningen Rubroekstraat in het Rotterdamse Crooswijk start 1e helft 2023

60 sociale huurappartementen en -maisonnettes voor starters en gezinnen

Eind vorig jaar is Havensteder gestart met de bouw van 44 sociale huurappartementen en 16 maisonnettes aan de Rubroekstraat in Crooswijk. Volgens de planning is de verwachte oplevering van de woningen in de 1e helft van 2023 . De woningen worden aangesloten op het warmtenet en uitstekend geïsoleerd.

De diversiteit in omvang en indeling maakt deze betaalbare nieuwbouwwoningen zeer geschikt voor uiteenlopende doelgroepen, zoals starters en gezinnen. Zij dragen daarmee bij aan de wijk én aan de stad.

Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder

De woningen

De 44 appartementen krijgen twee of drie kamers, de 16 maisonnettes vier. Op de begane grond worden de 16 maisonnettes met een tuin en berging gerealiseerd. Op de drie verdiepingen erboven komen 16 driekamer- en 28 tweekamerwoningen. De appartementen worden voorzien van een buitenruimte op de extra brede galerij die aan de achterzijde van het complex ligt.

De woningen zien er niet alleen fraai uit, maar gaan jou als toekomstige bewoner ook veel comfort bieden. Ook op het gebied van duurzaamheid sluiten de woningen aan op de toekomst en besparing in jouw portemonnee. Zo worden zij uitstekend geïsoleerd en aangesloten op het warmtenet van Eneco. Daarnaast is er een centraal ventilatiesysteem en komen er zonnepanelen op het dak te liggen.

Wat is er in de omgeving te doen?

De Rubroekstraat ligt in Crooswijk. Een wijk waar de afgelopen jaren hard is gewerkt om de omgeving aantrekkelijker en leefbaarder te maken. Er zijn veel woningen bijgebouwd voor diverse doelgroepen en er staat ook nog aardig wat op stapel. Diverse sportactiviteiten vinden plaats op het Schuttersveld.

Aan het einde van de Rubroekstraat loop je het bruggetje over de Rotte over naar het leuke winkelgebied Zwaanshalskwartier. Hier vind je food, fashion en design. Niet de grote ketens, maar juist de kleine winkeltjes met originele producten. Streekproducten koop je op de Oogstmarkt op Noordplein. En ook voor een koffietje, broodje of een drankje kun je terecht bij een steeds ruimer en hipper wordend aanbod van horeca. En binnen 5 minuten fietsen sta je bij de Kralingse Plas of op de Meent.

Meer informatie over huren in de Rubroekstraat

De start verhuur van de eengezinswoningen staat gepland voor de 1e helft van 2023 . Je kunt op de woningen reageren zodra deze op woonnetrijnmond zijn gepubliceerd. Let op dat je dan ingeschreven bent. Dat kan woonnetrijnmond.nl/inloggeninschrijven.

Vorig artikel Woning kopen? Hoe beter het energielabel, hoe meer je kan lenen.
Volgend artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.