Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Gratis advies over verduurzamen van je woning: Power voor je Huis!

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je (toekomstige) huis

Door je (toekomstige) huis energiezuiniger te maken, draag je bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Power voor je Huis helpt hierbij. Gratis. Gemeente Rotterdam werkt hiervoor samen met de Woonwijzerwinkel. Tot 1 december 2022 kunnen 1000 huiseigenaren in Rotterdam gratis gebruik maken van deze unieke service.

Gratis advies op maat

Woningeigenaren in Rotterdam kunnen vanaf 1 december extra hulp krijgen bij het verduurzamen van hun huis. Met de campagne ‘Power voor je Huis’ biedt de gemeente Rotterdam samen met de WoonWijzerWinkel een compleet pakket. Met een compleet stappenplan worden bewoners voorzien van gratis advies op maat en hulp bij de aanvraag van offertes en subsidie. Naast een subsidie voor 20 procent van de kosten, leveren de maatregelen vaak een aanzienlijke besparing op de energierekening op. Energie besparen was nog nooit zo aantrekkelijk.

Veel mensen zouden graag hun huis willen verduurzamen, maar weten niet waar te beginnen. Power voor je Huis helpt bewoners stap voor stap.

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid)

Om in aanmerking te komen voor Power voor je Huis kunnen woningeigenaren terecht bij de WoonWijzerWinkel. Met een online scan wordt eerst eenvoudig en snel een overzicht van de opties, kosten, opbrengst en minimaal twee concreet te nemen (isolatie)maatregelen in beeld gebracht. Denk aan spouwmuurisolatie, een zonneboiler, of aansluiting op een warmtenet. Daarna volgt een intake. De volgende stap is het aanvragen van offertes en subsidie.

Financiering

Isoleren levert veel geld op maar de uitvoering van de maatregelen moet wel eerst betaald worden. Pas als de maatregelen zijn uitgevoerd, kan de subsidie aangevraagd worden. Voor het voorfinancieren kun je eigen (spaar)geld inzetten of gebruik maken van het Energietransitiefonds. Via het fonds kun je lenen met een heel lage rente.

Wil jij ook Power voor jouw Huis?

Wil je zelf ook aan de slag met het verduurzamen van jouw (toekomstige) woning in Rotterdam? Ga dan naar de WoonWijzerWinkel voor gratis advies en begeleiding.

Vorig artikel Alle hypotheekvormen op een rij: welke past bij jouw situatie?
Volgend artikel Een toekomstbestendig huis