Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Op de kop van de Boezem komen 50 huurappartementen

Appartementengebouw met 40 middenhuurwoningen en 10 vrije sector huurwoningen

In het nieuwe appartementengebouw Op de kop van de Boezem komen 40 huurwoningen in het middensegment en 10 vrije sector huurwoningen. Hier loop je straks vanaf de woning zo de natuur in of ben je op de fiets binnen 10 minuten in het centrum.

Appartementengebouw wordt blikvanger entree nieuwe stadswijk

Het appartementengebouw ‘Op de kop van de Boezem’ is onderdeel van de eerste fase van 400 woningen in Nieuw Kralingen en staat bij de entree van de nieuwe stadswijk. Op deze markante plek is gekozen voor een ontwerp van Happel Cornelis Verhoeven Architecten (HCVA) uit Rotterdam. Daarbij liet het team van HCVA zich inspireren door de klassieke elementen van de 19e-eeuwse panden in Kralingen. Deze elementen zijn op een eigentijdse manier vertaald, zodat het gebouw wel écht van nu is.

In het gebouw komen vooral 3-kamerappartementen bestaande uit 40 middenhuurwoningen, 10 vrije sector huurwoningen. Er komt ook een parkeergarage en op straatniveau is ruimte voor een commerciële functie. De precieze invulling daarvan wordt later bepaald. Vanuit de woningen loop je zo de natuur in en ben je binnen 10 minuten fietsen in het centrum van Rotterdam.

Wonen naast de Kralingse Plas en het Kralingse Bos

Met Nieuw Kralingen wordt de westkant van het Kralingse Bos uitgebreid met 800 nieuwe woningen op het voormalige bedrijventerrein. Het nieuwe gebied is direct verbonden met het Kralingse Bos en de Kralingse Plas waar je heerlijk kunt wandelen, zwemmen, zeilen en suppen of gewoon een ‘rondje plas’ kunt hardlopen. Er is een kinderboerderij en voor de avonturiers is er het klimpark Fun Forest. Nieuw Kralingen wordt een wijk waar romantiek in volle glorie zichtbaar is. Dat zie je straks terug in het groen, de vorm van de straten en de architectuur.

Meer informatie over de ontwikkeling van Nieuw Kralingen is terug te vinden op www.nieuwkralingen.nl.

Interesse in een huurwoning in Op de kop van de Boezem?

De huurwoningen zijn onderdeel van de eerste fase van 400 woningen in Nieuw Kralingen. De werkzaamheden zijn gestart en het gebouw wordt naar verwachting aan het einde van 2023/begin 2024 opgeleverd.

Op dit moment is het alleen mogelijk om je als geïnteresseerde aan te melden voor de nieuwsbrief. Op de website www.nieuwkralingen.nl  komt rond de zomer van 2023 informatie beschikbaar over deze huurwoningen.

Vorig artikel De Grote Beer biedt middenhuur dicht bij het centrum in Alexander
Volgend artikel Er komen meer betaalbare woningen voor (toekomstige) Rotterdammers