Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Locatie oude Lumière bioscoop wordt 155 meter hoge woontoren

Nieuw ontwerp voor de Lumière Toren gepresenteerd

Op 12 september 2023 hebben de projectontwikkelaars Manhave en VORM het nieuwe ontwerp gepresenteerd van de Lumière Toren. De toren krijgt een hoogte van 155 meter in plaats van 200 meter. Ook nieuw is de Lumière Passage. Het ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau KAAN is aangepast om een goede windkwaliteit in de directe omgeving te waarborgen. Lumière komt te staan op de hoek van de Kruiskade en de Lijnbaan, waar ooit de bekende bioscoop Lumière stond.

De Lumière Toren biedt plaats aan 265 huurappartementen. Daarnaast komen er een high-end hotel, kantoren, maatschappelijke voorzieningen, luxe winkels en horeca. Gecombineerd met groene dakterrassen en balkons rondom, zorgt dit voor veel groen en sociale interactie tussen bewoners en bezoekers. En dat op een mooie locatie midden in de stad.

Lumière Toren hoek Kruiskade en Lijnbaan

Lumière Toren ingang vanaf Karel Doormanstraat

Huurappartementen en voorzieningen

De toren biedt plaats aan 265 huurappartementen. Daarnaast komen er een high-end hotel met circa 150 kamers, kantoren, maatschappelijke voorzieningen, luxe winkels en horeca. Gecombineerd met groene dakterrassen en balkons rondom, zorgt dit voor veel groen en sociale interactie tussen bewoners en bezoekers. En dat op een mooie locatie midden in de stad.

Nieuw in het ontwerp: de Lumière Passage

Een nieuwe toevoeging binnen het plan is De Lumière Passage. Dit is een straatje dat ligt tussen het City House en de voet van de Lumière Toren die de Lijnbaan verbindt met de Karel Doormanstraat en de Kruiskade. Gericht op een intiem en aangenaam verblijf. Een bijzondere, inspirerende plek met een artistieke mix van voorzieningen, winkels en kunst. Ook is er veel groen. Een bijzondere, inspirerende plek met een artistieke mix van voorzieningen, winkels en kunst. Ook is er veel groen. Op straat staan bomen en planten en op de verschillende daken worden plantsoenen en tuinen aangelegd, naar ontwerp van LOLA Landscape Architects.

Mix van wonen, werken en ontspannen

In het nieuwe ontwerp blijft de grote mix van functies ongewijzigd. De entrees aan de Lijnbaan, de Kruiskade en de Karel Doormanstraat geven toegang tot de Lumière Toren en de Lumière Passage. De hoofdentree aan de Kruiskade steekt door het blok heen naar de Lumière Passage en het prachtige, zeventien meter hoge atrium onder te toren.

Bij de entree bevindt zich het grand café, in het atrium de liften naar onder andere de woningen, de kantoren, de diverse voorzieningen en het high-end hotel. De kroon van Lumière, op ongeveer 150 meter hoogte, schijnt als een lampion in de stad. Daar komen veel gemeenschappelijke voorzieningen voor de bewoners als een grote leefkeuken voor verjaardagen en borrels, werkplekken voor thuiswerkers en een filmzaal.

Van young professional tot empty nester

Lumière speelt in op een stedelijke moderne lifestyle. Met hoogwaardige gedeelde faciliteiten voor huishoudens die voornamelijk bestaan uit een of twee personen. Voor young professionals, jonge stellen, urban nomads en empty nesters, er is een geschikt appartement voor iedereen.

In totaal biedt Lumière ruimte aan meer dan 400 woningen van verschillende afmetingen, die variëren van 42 ㎡ tot 113 ㎡. Alle woningen voelen ruim aan vanwege de hoge plafonds en het vele licht. Bovendien hebben alle woningen een eigen balkon met een geweldig uitzicht over de stad en toegang tot de gemeenschappelijke voorzieningen en de buitenruimten.

Lumière
Lumière

Op de hoek van de Kruiskade en de Lijnbaan, waar ooit de bekende bioscoop Lumière stond, gaan ontwikkelaars Manhave en VORM een 200 meter hoge toren bouwen. Lumière wordt een mix van circa 400 huurappartementen, hotel, kantoren, winkels en horeca.

Lees meer

Meer informatie

Naar verwachting zal de bouw eind 2024 van start gaan. Voor actuele ontwikkelingen kun je kijken op de projectsite. Hier kun je je ook aanmelden om updates over Lumière te ontvangen.

Renders door Vivid-Vision, foto’s door Ossip van Duivenbode.

Vorig artikel Vrijdag 21 juni start verkoop eengezinswoningen Vlietpark fase 2
Volgend artikel Vrijdag 21 juni start verkoop eengezinswoningen Vlietpark fase 2