Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Betaalbaar wonen in een bijzonder gebouw op de Kop van het Dakpark

65 sociale – en 90 middenhuurwoningen in een ontwerp voor mens, plant en dier

In de wijk Nieuw-Mathenesse komt een heel speciaal woongebouw waar mens, natuur en omgeving samenkomen. Een gebouw met een heuse WAUW-factor. Gemeente Rotterdam, Woonstad Rotterdam, architecten bureau H3O en INBO slaan de handen ineen voor het bouwen van dit unieke ontwerp op de ‘Kop van het Dakpark’ met zo’n 155 woningen.

De Kop van het Dakpark aan de Vierhavenstraat zal worden gesierd met een innovatief gebouw waar mens, natuur en omgeving samenkomen. Van de 155 woningen komen er 65 in het sociale segment beschikbaar en 90 in het middensegment. Het gebouw krijgt parkeerplekken, 600 m2 bedrijfsruimten en winkels in de plint. Daarnaast zorgt het unieke ontwerp voor een bijzondere samenhang tussen Delfshaven en het Merwe-Vierhavengebied.

Het innovatieve ontwerp van het Dakpark

In 2019 is er in Rotterdam op verschillende locaties een Europan-prijsvraag uitgeschreven voor jonge, Europese architecten. Een professionele jury heeft het ontwerp van het Spaanse H3O gekozen als winnaar voor deze plek. Dit ontwerp heeft als inspiratie gediend voor het ontwerp. Het moet een gebouw voor mens, plant en dier worden: een groen icoon, die bijdraagt aan de biodiversiteit en flora & fauna in het gebied.

 

Kop Dakpark in Nieuw-Mathenesse
Kop Dakpark in Nieuw-Mathenesse

De Kop van het Dakpark aan de Vierhavenstraat zal worden gesierd met een innovatief gebouw waar mens, natuur en omgeving samenkomen. Van de 155 woningen komen er 65 in het sociale segment beschikbaar en 90 in het middensegment.

Lees meer

Meer informatie over Kop Dakpark in Delfshaven?

Wil je meer weten over dit innovatieve project en de woningen? Neem dan een kijkje op de projectsite van Woonstad. Je kunt ook de plannen van Kop Dakpark downloaden en inzien.

De start bouw wordt verwacht in 2023 zodat in 2025 de nieuwe huurders de sleutel in ontvangst kunnen nemen.

Vorig artikel Vrijdag 21 juni start verkoop eengezinswoningen Vlietpark fase 2
Volgend artikel Vrijdag 21 juni start verkoop eengezinswoningen Vlietpark fase 2