Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuwbouw voor wonen en werken aan de Hoofdweg in Het lage Land

Nieuwbouw huurwoningen geïntegreerd met bestaande bouw aan Hoofdweg 260

Achter een bestaande jaren dertig-woning aan de Hoofdweg 260 in Prins Alexander, komt een nieuw wooncomplex en worden bestaande kantoorpanden met nieuwbouw getransformeerd tot appartementencomplex met daktuin en voorzieningen. Hier komen circa 120 huurwoningen in het middensegment en circa 300 studentenwoningen.

Meer betaalbare woningen

Rotterdam staat voor de uitdaging om meer (betaalbare) woningen toe te voegen aan de stad. Om hieraan bij te dragen heeft het Rotterdamse familiebedrijf Leyten, dat  eigenaar is van de kantoren op Hoofdweg 256 en Hoofdweg 258 en het naastgelegen perceel met de bestaande woning aan de Hoofdweg 260, de ambitie om woningen te gaan bouwen op deze plek.

De ontwerpfase van het project wordt momenteel afgerond. In juni 2023 is het project gepresenteerd aan de omwonenden en zijn de opmerkingen van welstand in het ontwerp verwerkt. De bouw zal naar verwachting eind 2024 starten.

Beeld van de Hoofdweg

Impressie binnenruimte

Huurappartementen middensegment

Leyten heeft in afstemming met de gemeente Rotterdam en Groosman Architecten een plan gemaakt voor dit gebied in de wijk Het Lage Land. Het plan bestaat uit twee fases. In fase 1 wordt er achter het bestaande huis een nieuw appartementencomplex van 13 tot 15 verdiepingen worden gerealiseerd. In dit woongebouw komen circa 120 huurappartementen. De appartementen worden verhuurd in het middensegment. Samen met de architect wordt gekeken of dit zoveel mogelijk in houtbouw kan worden uitgevoerd.

De bestaande woning moet vanwege cultuurhistorische redenen behouden blijven en zal worden gerenoveerd. Dit pand krijgt straks een nieuwe invulling als algemene ruimte voor de bewoners van het appartementencomplex.

Beeld vanaf de Bazelbuurt

Impressie ontmoetingsplein

Carréblok met studentenwoningen

In fase 2 van dit project worden de bestaande kantoren getransformeerd en door middel van nieuwbouw  samengevoegd tot een carréblok met een gemeenschappelijke daktuin op de eerste verdieping. In dit complex komen ook maximaal 330 studentenwoningen.

Parkeren wordt volledig op eigen grond opgelost. Dit gebeurt grotendeels inpandig, ook voor fietsen. Er komen plekken voor deelauto’s en er worden elektrische laadpunten aangebracht.

De  toevoeging van deze woningen moet  bijdragen aan de leefbaarheid van de Alexanderknoop. De locatie is zeer goed bereikbaar doordat Rotterdam Alexander op 300 meter ligt en de ring aan het einde van Hoofdweg.

Hoofdweg 260
Hoofdweg 260

Achter een bestaande jaren dertig-woning aan de Hoofdweg 260 in Prins Alexander, komt een nieuw wooncomplex en worden bestaande kantoorpanden met nieuwbouw getransformeerd tot appartementencomplex met daktuin en voorzieningen zoals parkeren.

Lees meer

Meer informatie

Het plan voor de ontwikkeling van Hoofdweg 256 – 260 is onderdeel van het bestemmingsplan. Dat wordt voorjaar 2024 voorgelegd aan de gemeenteraad. Komt er geen beroep dan kan in kwartaal 4 van 2024 met de bouw worden begonnen.

Ben je benieuwd naar dit project en wil je op de hoogte worden gehouden van de vorderingen? Dan kun je je gegevens achterlaten op de website van Leyten.

Vorig artikel Appartementen en stadswoningen in nieuwbouwproject Alex in het Lage Land
Volgend artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.