Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Woningen in oude GGD-pand aan de Schiedamsedijk

Een heerlijk plekje in het centrum met uitzicht op historische boten

Wonen op een geweldige plek aan de Schiedamsedijk in hartje stad, wandelen langs de Leuvehaven en een koffietje met uitzicht op de historische boten van het Maritiem Museum? Het zou zo maar kunnen. De gemeente Rotterdam en ontwikkelaar AM gaan onderzoeken of het haalbaar is om de gebouwen van de GGD en de voormalige Keuringsdienst van Waren om te bouwen. Het plan is om op deze locatie tussen de Schiedamsedijk en de Baan woningen en overige voorzieningen te ontwikkelen met behoud van het monumentale voormalige GGD-gebouw aan het Vasteland.

Koop-en (sociale) huurwoningen

De ontwikkelaar wil van de 7.400 vierkante meter een fijne buurt maken om te wonen en te werken. Het is de bedoeling er zo’n 400 woningen komen, zowel koop als huur, inclusief sociale huurwoningen. Op de begane grond is er ruimte voor winkels, zorgvoorzieningen en sportmogelijkheden. Je hebt hier straks alles in de buurt en woont praktisch aan de voet van de Erasmusbrug met de historische schepen van het Maritiem Museum, het nieuwe Port Pavilion, de metro en watertaxi voor de deur.

Dit is overigens niet het eerste project van ontwikkelaar AM in Rotterdam. Zij hebben ook gewerkt aan andere projecten in het centrum zoals 100Hoog, Hefkwartier, Müllerpier en De Zalmhaven.

Unieke locatie, hartje Rotterdam

“Het is geweldig dat er op deze unieke locatie, hartje Rotterdam, met de voet van de Erasmusbrug op loopafstand, ruimte komt voor een stuk stad met bijzondere woningen en vele toekomstige voorzieningen. De mix aan type woningen biedt toekomstige bewoners een fijne plek, maar ook de huidige bewoners profiteren van de voorzieningen die er komen en van een prettige nieuwe buitenruimte.”, zegt Jos Melchers, directeur Gebiedsontwikkeling bij gemeente Rotterdam.

 

Baanblok - GGD-pand
Baanblok – GGD-pand

Wonen op een geweldige plek aan de Schiedamsedijk, wandelen langs de Leuvehaven en een koffietje met uitzicht op de historische boten van het Maritiem Museum? Het zou zo maar kunnen. De gemeente Rotterdam en ontwikkelaar AM gaan onderzoeken of het haalbaar is om de gebouwen van de GGD en de voormalige Keuringsdienst van Waren om te bouwen.

Lees meer

Meer informatie

Op dit moment zijn de gemeente en AM aan het onderzoeken wat haalbaar is en zijn zo ook op zoek naar architecten die ervaring hebben met nieuwbouw, renovatie en transformatie van bestaande gebouwen. Wanneer alle onderzoeken succesvol zijn afgerond, zal de bouw naar verwachting in 2027 starten.

Vorig artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.
Volgend artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.