Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Energiehuis voor bewoners in Reyeroord, IJsselmonde

In het Energiehuis komen initiatieven voor duurzaam wonen, leren en werken samen

De gemeente Rotterdam en haar partners zetten zich in om alle (toekomstige) bewoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning. De opening van het Energiehuis draagt daar aan bij. Het is een praktijkcentrum waar je als (toekomstige) bewoner van Reyeroord, IJsselmonde terecht kunt voor informatie en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Rechts wethouder Bas Kurvers (wethouder bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving) en links wethouder Richard Moti (Werk, inkomen, Nationaal Programma Rotterdam Zuid en EU-Migranten) tijdens de opening. Foto: Rhalda Jansen.

In het Energiehuis komen initiatieven voor duurzaam wonen, leren en werken samen. Een plek om te zien, horen en ervaren wat iedereen in en om het huis doet en kan bijdragen aan duurzaam leven. Van hergebruik tot aardgasvrij, van isoleren tot gft, van zonne-energie tot waterberging en van biodiversiteit tot energiebesparing. Bewoners en maatschappelijke partners zoals Pameijer en Gemeente Rotterdam hebben hiervoor de krachten gebundeld in het praktijkcentrum. (Toekomstige) bewoners van de buurt zijn van harte welkom voor informatie, om mee te doen of om zelf activiteiten met een duurzaam onderwerp te organiseren in het Energiehuis.

Heb je een vraag over het verduurzamen van jouw woning?

Je bent van harte welkom bij het Energiehuis. Of stel online jouw vraag aan het Duurzaamheidsloket over bijvoorbeeld:

  • duurzame subsidies, bijvoorbeeld voor groene daken of voor zonnepanelen;
  • informatiebijeenkomsten die je kunt bijwonen;
  • maatregelen die voor jou het meest geschikt zijn, zodat je een goede keuze kunt maken;
  • een duurzaam initiatief met andere wijkbewoners, zoals het starten van een energiecoöperatie;
  • het vergroenen van jouw straat of omgeving.

Locatie en meer informatie over het Energiehuis

Wil je meer weten over de mogelijkheden om zelf duurzaam te wonen of heb je hier vragen over? Kijk dan op www.duurzaam010.nl/energiehuis.

Vorig artikel Een toekomstbestendig huis
Volgend artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.