Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Eerste huurders trekken in De Groene Kaap

Laatste huurhuizen op Katendrecht beschikbaar

De eerste bewoners van de Groene Kaap op Katendrecht hebben hun sleutels in handen. Het nieuwbouwproject nadert hiermee zijn afronding. Straks zijn er 450 nieuwe huizen bewoond op dit gewilde stukje Rotterdam. Ze zijn bijna allemaal verhuurd. Linda van Os is een van de gelukkigen die hier gaat wonen en zij deelt haar ervaringen.

“Toen de Groene Kaap nog op de tekentafel lag bij de architecten was ik al beetje verliefd op het gebouw. Een mix van allerlei woningen en dus straks ook mensen, een prachtig uitzicht en een leuke groene daktuin. Katendrecht is een toffe wijk waar ook de komende jaren nog veel gaat gebeuren. Wat wil je nog meer?”

Linda kan duidelijk niet wachten tot ze in haar nieuwe huis kan trekken. De zomer kijkt ze ook naar uit: “Op zonnige dagen kan ik straks heerlijk uitkijken over de Maashaven of een rondje lopen over de daktuinen.” In het ontwerp is rekening gehouden met de natuur en de huidige en toekomstige weersinvloeden. De hoven en daktuinen vormen een doorgaande groene route waardoor je een wandeling door het complex kan maken. De daktuinen zijn voorzien van waterbuffering waar bomen en planten groeien. Met ingemetselde vogelhuisjes en de weelderige beplanting is voor allerlei dieren-, planten- en insectensoorten plaats.

Mood board en community app

Nu de winkels gesloten zijn, of beperkt open, was het uitzoeken van het interieur een kleine uitdaging. Maar Linda heeft daar een goede weg in gevonden: “Voor iedere kamer heb ik een mood board gemaakt. Dat hielp heel erg met het uitzoeken van meubels, wat op dit moment vooral online gaat. In de woonkamer combineer straks veel lichte kleuren met industriële stijlmeubels. Dit vind ik zelf passen bij de moderne en groene uitstraling van De Groene Kaap.”

Bewoners van de Groene Kaap kunnen al kennismaken met elkaar voor ze er wonen. Voor het project is een handige app waar ervaringen en vragen kunnen worden gedeeld, zo ervaart ook Linda: “De app is superhandig voor alle vragen die we hebben. Er wordt al veel gevraagd en leuke foto’s van de voortgang van het project worden hierin gedeeld. Zelf lees ik vooral mee met andere die vragen of tips hebben, maar ik heb ook al contact gehad met toekomstige buren. Het voelt al echt als een buurtje op zichzelf.”

Laatste huurhuizen beschikbaar

Het nieuwbouwproject wordt de komende weken afgerond. Op 15 maart 2021 krijgen de laatste al bekende huurders de sleutels. In de Groene Kaap zijn nog diverse woningen beschikbaar, geschikt voor jong en oud, startende samenwoners of gezinnen. Kijk eens op www.ikwilhurenindegroenekaap.nl en wie weet verhuis jij volgende maand al naar je nieuwe huis.

 

Vorig artikel Plannen Oostflank: 30.000 woningen, extra voorzieningen en een nieuwe stadsbrug
Volgend artikel Marco en Liesbeth vielen als een blok voor De Groene Kaap