Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Correct maakt plaats voor duurzaam woongebouw

83 huurwoningen variërend van 50 tot 110m² aangesloten op stadsverwarming

EGM architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de herontwikkeling van wat in Rotterdam bekend staat als de Correct-locatie. Op de plek waar voorheen de hoofdvestiging van elektronicagigant Correct was gevestigd, zullen 83 huurwoningen worden gerealiseerd, gericht op een divers stedelijk publiek.

Correct Bergweg is een markante locatie

Het voormalig Correctgebouw lag op een markante plek in de Rotterdamse wijk ‘Het Oude Noorden’ op de splitsing van de Bergweg en de Benthuizerstraat, die de oer-Rotterdamse wijk ontsluiten. De oorspronkelijke bebouwing – een aantal diverse aan elkaar gekoppelde panden in een driehoekige vorm – wordt vervangen door een bijzonder woongebouw dat qua vorm de plattegrond van de locatie volgt.

Visueel heeft het nieuwe woongebouw een duidelijke tweedeling. De eerste vier verdiepingen volgen de architectuur en de hoogte van de omringende bebouwing. Het donkerrode metselwerk met een klein aantal subtiele decoratieve toevoegingen in de details, de erkers en de verticale ramen zijn een directe verwijzing naar de wijk.

Het gebouw heeft drie transparante woonlagen, waarbij de bovenste twee verdiepingen samen zijn vormgeven door een terrasafscheiding van horizontale hardglazen gezeefdrukte panelen die verwijzen naar het radio verleden van de locatie.

Centraal en duurzaam wonen

In totaal worden er 83 huurwoningen gerealiseerd, die qua oppervlak variëren van 50 tot 110m². Alle woningen zijn gasloos en worden aangesloten op de stadsverwarming en het dak is voorzien van 140 zonnepanelen. De grondgebonden woningen worden via een portiek ontsloten, de bovenliggende woningen via de centrale entree en het binnenhof. In het binnenhof en op het getrapte dak van het complex komen grote gemeenschappelijke op het zuiden georiënteerde tuinen, die eenvoudig vanuit alle woningen zijn te betreden. Op de kop van het woongebouw is ruimte voor een markante restauratieve voorziening. Met de herontwikkeling van de Correct-locatie wordt opnieuw een impuls gegeven aan de wijk.

De bouwlocatie van het nieuwe woongebouw

Meer informatie

De sloop van het oude Correct gebouw is zo goed als afgerond waarna kan worden gestart met de bouw. Er is op dit moment nog geen datum van oplevering bekend. Kijk voor meer informatie op de projectsite.

Vorig artikel Vrijdag 21 juni start verkoop eengezinswoningen Vlietpark fase 2
Volgend artikel Vrijdag 21 juni start verkoop eengezinswoningen Vlietpark fase 2