Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Carnisse Poort: 55 duurzame nieuwbouw koopwoningen

Carnisse Poort vormt de verbinding naar het Hart van Zuid

Carnisse Poort in de wijk Carnisse is de nieuwe verbinding naar het Hart van Zuid. Hier komen straks circa 55 duurzame, nieuwbouw koopwoningen voor bewoners in verschillende levensfasen. Met de bouw van de nieuwe woningen komt er een directe verbinding tussen de wijk Carnisse en het bruisende Hart van Zuid. Hierdoor kunnen bewoners van Carnisse makkelijker gebruikmaken van alle voorzieningen die Hart van Zuid te bieden heeft.

Via Carnisse Poort makkelijk naar Hart van Zuid

Carnisse Poort is de volgende stap in de ontwikkeling van Hart van Zuid. Door verouderde woonblokken (circa 52 woningen) in de Goereesestraat en de van Swietenlaan te slopen, ontstaat er een directe doorgang richting het Annie M.G. Schmidtplein. Tegen beide gevels van de gesloopte woonblokken worden 55 duurzame nieuwbouw koopwoningen teruggebouwd, verdeeld over twee woonblokken. Het ontwerp is van wUrck architecten.

Zuiderpark als achtertuin

Woon je in Carnisse, dan is het Zuiderpark je ‘achtertuin’. De wijk ligt centraal en heeft veel voorzieningen binnen handbereik. In winkelcentrum Zuidplein kun je heerlijk winkelen en  in Ahoy kun je naar concerten en sportevenementen. Ook Theater Zuidplein en Zwemcentrum Rotterdam liggen in de buurt. Binnenkort opent ook een splinternieuwe bioscoop haar deuren. En dat alles op loopafstand. Daarnaast heb je hier uitstekende OV-verbindingen door de nabijheid van bus en metro.

Het gebied is nog volop in ontwikkeling.  Onlangs is de buitenruimte volledig nieuw ingericht, en momenteel wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van woningen, een hotel, een bioscoop en een nieuwe stationshal. Lees hier meer over de ontwikkeling van Hart van Zuid.

Carnisse Poort
Carnisse Poort

Carnisse Poort is de nieuwe verbinding naar het Hart van Zuid. Hier komen straks circa 55 duurzame, nieuwbouw koopwoningen voor bewoners in verschillende levensfasen. Met de bouw van de nieuwe woningen komt er een directe verbinding tussen de wijk Carnisse en het bruisende Hart van Zuid. Hierdoor kunnen bewoners van Carnisse makkelijker gebruikmaken van alle voorzieningen die Hart van Zuid te bieden heeft.

Lees meer

Meer informatie

Carnisse Poort is nog in ontwikkeling. Naar verwachting start in 2024 de verkoop van de woningen. Wil je meer weten, kijk dan even op de projectsite carnissepoort.nl. Hier kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Vorig artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.
Volgend artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.