Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Rotterdam werkt hard aan een thuis voor alle Rotterdammers

Een bouwrecord! Rotterdam sluit jaar af met start bouw van 4.735 woningen.

Op 23 december 2021 sloeg wethouder Kurvers de laatste paal van het jaar in Tuindorp Vrijlandt. Hiermee sluit Rotterdam het jaar af met een bouwrecord. Er is dit jaar gestart met de bouw van 4.735 woningen, met een absolute piek in de laatste maanden. Naast Vrijlandt startten er vandaag nog vier projecten waaronder de eerste 205 woningen van het project Wielewaal in Charlois. Opvallend bij alle projecten is dat de meeste kopers uit de wijk komen, en dat draagt bij aan de doorstroming op de woningmarkt.

Middensegment steeds beter op koers

Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) is trots op het bouwresultaat. “In deze collegeperiode hebben we ons hard gemaakt voor het versnellen van de woningbouw en dat was geen makkelijke opgave. Dit is het resultaat van de energie die de gemeente de afgelopen jaren samen met alle bouwpartners in de stad heeft gestoken.” Deze maand vieren we de start van maar liefst 1.700 woningen, waarvan een groot deel in het middensegment. Het project De Grote Beer in Prins Alexander is er één van. Vorige maand vielen zelfs 300 van de 700 gestarte woningen in het middensegment. “Dat betekent dat onze leraren, politieagenten en verpleegkundigen in Rotterdam kunnen blijven wonen. Dit zijn groepen die de laatste jaren vooral de stad uit trokken, maar we willen hen graag behouden”, aldus wethouder Kurvers.

Een thuis voor alle Rotterdammers

Door het ontwikkelen van verschillende woningtypen in verschillende segmenten bouwen we aan een Rotterdam waarin iedereen zich thuis kan voelen. Zo sluiten de projecten Reijsendaal in Park 16Hoven en Nieuw Kralingen aan bij de wens om gezinnen in Rotterdam te houden. In de stad is nog steeds veel vraag naar woningen in alle segmenten, maar vooral in het middensegment is de vraag naar koop- en huurwoningen erg hoog. Daarom blijven we bij nieuwe projecten en gebiedsontwikkelingen inzetten op het bouwen van woningen voor mensen met een middeninkomen en gezinnen.

Rotterdam blijft doorbouwen met aandacht voor de omgeving

De komende jaren bouwen we door. De bouw van de Maasbode in Cool en de Piekstraat in Feijenoord staan al in de steigers. En de bouwprojecten KOER en De Kuil in Parkstad én STACK in Delfshaven starten binnenkort. “Er zitten nog vele mooie projecten in de pijplijn”, aldus Kurvers. “We hebben voldoende bouwlocaties in Rotterdam voor de komende jaren. Maar het draait niet alleen om aantallen. Bij elk project is er is veel aandacht voor de omgeving. Voor duurzaamheid, groen, voorzieningen en het ontmoeten van elkaar. Zo maken we van een huis een thuis.”

Mijlpalen en kaart van bouwprojecten in Rotterdam

Vind je het leuk om meer te weten over de start van nieuwbouwprojecten in Rotterdam? Op de site bouwenaanrotterdam.nl vind je een overzicht met alle belangrijke ‘bouw’ momenten en een kaart waarop je kan zien waar er gebouwd wordt of gaat worden. Zo kun je precies bijhouden wat er bij jou in de achtertuin gebeurt.

Vorig artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.
Volgend artikel Bellamy in Spangen: de kwaliteit van nieuwbouw en de sfeer van vroeger