Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Bijzondere woningen in de voormalige Bloemhofschool

15 unieke woningen met een eigentijds wooncomfort, hoogwaardige isolatiewaarden en een duurzame warmteopwekking

Wonen op een karakteristieke plek in Rotterdam Zuid, wie wil dat nou niet? Het kan in De Bloemhofschool. In dit historische schoolgebouw uit 1929 aan de Oleanderstraat in Rotterdam Zuid komen 15 bijzondere woningen. Het ‘wijk-icoon’ wordt in ere hersteld met behoud en van de authentieke details en uitstraling. Met de speelse indeling, de hoge plafonds, mooie lichtinval én de gemeenschappelijke binnentuin is De Bloemhofschool een heerlijke plek voor jong én oud. Kom jij ook wonen in het Pareltje op Zuid?

Van ‘wijk-icoon’ naar 15 unieke woningen

Alle woningen hebben een eigentijds wooncomfort, hoogwaardige isolatiewaarden en een duurzame warmteopwekking. Uiteraard blijft alles wat het gebouw bijzonder maakt, zoals de karakteristieke en authentieke details, behouden. Ook binnen. Zo blijft het originele trappenhuis, het hart van het gebouw, in gebruik en behoudt het pand onder andere haar authentieke hoge plafonds en bijzondere houten kapconstructie.

Naast dat dit wijk-icoon in ere wordt hersteld, wil De Bloemhofschool een positieve bijdrage leveren in de wijk. Wonen in De Bloemhofschool betekent een fijne en gezellige plek om te leven, een veilige plek voor kinderen om op te groeien en betrokkenheid bij de buren én de buurt.

Fijn wonen in de Bloemhofschool

De 15 woningen van De Bloemhofschool zijn voor ieder wat wils. Ze variëren in grootte van 70 m² tot 170 m² en hebben 2 tot 4 kamers. Alle woningen zijn gasloos, voorzien van vloerverwarming en hebben energielabel A.

– Energielabel A, gasloos, warmtepomp en vloerverwarming
– Inclusief keuken
– Eigen buitenberging
– Unieke gemeenschappelijke binnentuin
– Mogelijkheid tot het huren van een parkeerplek

Er zijn vijf verschillende woningtypes: Het Schoolplein, De Bovenbouw, De Apenkooi, De Schoolmeester en Het Schoolhoofd. Voor welk woningtype ga jij?

Waar ligt de bloemhofschool?

De Bloemhofschool ligt in de wijk Bloemhof in Feijenoord. Dit opkomende stadsdeel is hard op weg om één van de leukste plekken van Rotterdam te worden. Zuid is dé ideale plek om te wonen: kindvriendelijk, vele (lokale) winkels en horeca en allerlei mogelijkheden voor sport en recreatie. Zuid biedt de voordelen van wonen in een wereldstad, maar dan met een dorps karakter.

Wil jij ook wonen in de voormalige Bloemhofschool?

Er zijn nog woningen te koop in de Bloemhofschool. Vind alle informatie over de nog beschikbare woningen, prijzen, brochure en verkoopstukken op de projectwebsite.

Vorig artikel Maak kennis met Parkstad: de nieuwe entree naar Zuid
Volgend artikel Wonen in een verborgen stukje Rotterdam op de Kop van Feijenoord