Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Laatste appartementen te huur aan de Crooswijksesingel

Nog enkele appartementen te huur aan Crooswijksesingel

Aan een van de mooiste singels van Rotterdam komen in een historisch schoolgebouw 27 nieuwe appartementen. De voormalige Koningin Wilhelminaschool in Crooswijk stamt uit 1889 en begint nu aan zijn tweede leven. Jij kunt hier straks een van de gloednieuwe appartementen huren, want er zijn er nog een paar beschikbaar. Ga jij terug naar school?

Historie

Het historische gebouw was in 1899 een van de eerste gebouwen aan de Crooswijksesingel. Het niet te missen gebouw is sinds de oplevering meerdere malen uitgebreid.

Bijna was het gebouw in de jaren dertig verdwenen. Heineken probeerde de school op te kopen om de brouwerij te kunnen uitbreiden, maar dat ging niet door omdat de bierbrouwer geen nieuwe school kon leveren. In 2018 werd het gebouw definitief te klein en verhuisde de Koning Wilhelminaschool. Nu is de verbouwing tot een nieuw woongebouw bijna klaar.

De transformatie

Wanneer je in de voormalige Koningin Wilhelminaschool woont, heb je supermarkten, openbaar vervoer en uitvalswegen dichtbij. Ook het centrum is niet ver weg. Je woont hier dus echt centraal.

De transformatie van school naar appartementen gebeurt met smaak en stijl. Karakteristieke elementen die het gebouw rijk is worden zoveel mogelijk behouden. Onder anderen de originele glas-in-lood ramen blijven zoveel mogelijk behouden. Op de bovenverdiepingen zijn mooie spitsbogen en die vind je straks ook weer terug. In het nieuwe appartementencomplex ontmoeten moderne architectuur en interieur de karakteristieke elementen.

Nog een paar beschikbaar

Na de oplevering zijn er verschillende type appartementen beschikbaar voor short stay verhuur. Zo zijn er loft, 2-kamer en 3-kamer appartementen van 48 tot 109 m2.
Voor alle typen geldt een minimale huurtermijn van 2 maanden met kale huurprijzen vanaf €1275 per maand. Elk appartement is volledig gemeubileerd en heeft een bijzonder mooi entresol waar je de ruime slaapkamer vindt. De interieurs zijn neutraal en modern, maar toch cosy in de urban style. Enkele appartementen hebben buitenruimtes zoals een balkon of een zonnig en riant dakterras.

Daarnaast is de directeurswoning naast het gebouw onlangs ook verbouwd tot een 3–kamer appartement en ook die is straks te huur.

De 27 appartementen zijn bijna klaar, in november worden ze opgeleverd. Enkele zijn nog beschikbaar. Mocht je nog een mooi huurappartement zoeken dichtbij het centrum, neem dan snel contact op met Rotterdam Apartments via 010 412 22 21 of e-mail [email protected].

Vorig artikel Van CEO tot student voor iedereen een passend huurappartement
Volgend artikel Vijf gouwe ouwe stekkies in Oud-Crooswijk