Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Voel de haven in het Maritiem District

Het Maritiem District in de Stadsdriehoek is een plek van historie en toekomst

Overal in Rotterdam voel je de haven. Soms fysiek, soms doordat die typische Rotterdamse handen-uit-de-mouwen-mentaliteit voelbaar is in het dagelijkse reilen en zeilen van de stad. Het Maritiem District is een plek waar deze elementen samenkomen. De leuke haventjes, de bijzondere initiatieven, de vele restaurantjes, de oude panden en de nieuwbouw, de musea en natuurlijk de Maas: hier bonkt het hart van Rotterdam.

Maritiem Museum - Marco de Swart

Maritiem Museum

Dat Rotterdam een echte havenstad is, ervaar je in het Maritiem Museum. Hier vind je de rijke geschiedenis van de Rotterdamse havens, maar ontdek je ook welke invloed de maritieme wereld nog steeds op ons leven heeft. Neem een kijkje bij tentoonstellingen (voor jong en oud), luister naar spannende verhalen en bewonder prachtige topstukken uit de collectie van het museum.

Hot Tug

Weleens gehoord van de Hot Tug? Nee? Dan wordt het hoog tijd! Dit drijvende bad ligt in de Wijnhaven van Rotterdam en is de eerste houtgestookte hottub waarin je kunt varen. Niet alleen op warme zomeravonden kun je hier genieten van de laatste zonnestralen met een koud drankje in de hand, ook in de winter vaar je in je in een warm stomend bad door de Rotterdamse binnenstedelijke wateren. Gezellig met vrienden, familie of collega’s!

Red Apple Marina

Vlak bij station Blaak en de Markthal vind je een gloednieuw stadshaventje voor vaste liggers en passanten. Vanuit de haven loop je niet alleen zo de stad in, maar heb je ook zicht op alle indrukwekkende hoogbouw, die de aankomende jaren alleen nog maar zal uitbreiden. Bijzonder aan het haventje is dat het is opgezet en wordt geëxploiteerd door bewoners uit het ‘Maritiem District’, het gebied rondom de Wijnhaven.

Watertaxi en Spido

Denk je aan Rotterdam, dan denk je aan de Maas. En wat is er leuker dan een ritje over deze grote rivier? ’s Ochtends naar je werk met de watertaxi is geen vreemd fenomeen in Rotterdam. Maar ook voor de fun kun je goed terecht bij deze typische vervoersdienst. Zo’n 400.000 passagiers laten zich elk jaar naar een van de 50 aanlegplaatsen in de Maas en havens varen. Een echte ‘must do’!

Mariniersmuseum

Altijd al alles willen weten over hoe het Korps Mariniers al vanaf 1650 te werk gaat? In het Mariniersmuseum vind je het. Hoe het is om in een woestijn te moeten overleven, of om maandenlang op zee te zitten. Verschillende tentoonstellingen, rondleidingen en activiteiten nemen je mee in de wereld van de Nederlandse mariniers.

Vorig artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.
Volgend artikel Van waterstad naar wat-een-stad!