Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Tarwewijk staat bol van belofte

Grootse ontwikkelingen binnen een kleine stadswijk

Tarwewijk ligt in het Noordwesten van stadsdeel Charlois, oftewel ‘op Zuid’. Het wordt begrensd door Maashaven, de drukke Pleinweg en de Dordtselaan. In de wijk staan voornamelijk kleine eengezinswoningen en portiekwoningen. Dat klinkt nog niet opzienbarend misschien? Toch gebeurt er heel wat in deze kleine stadswijk. Het herbergt én ontwikkelt enkele (nieuwe) hotspots die absoluut de moeite van een bezoekje waard zijn!

Bron: website Maassilo

Maassilo

De Maassilo – gehuisvest in een voormalige graansilo uit 1910 – is volledig verbouwd en ingericht als evenementenlocatie met behoud van de originele elementen. Rotterdam is vanaf begin 2019 een poppodium rijker! Naast de kleine zaal van de Maassilo, waar al vaker concerten worden gegeven, is nu ook de grote zaal akoestisch aangepast om concerten mogelijk te maken. Het initiatief is van PopUp, het collectief van Rotterdamse poporganisaties. Rotown verzorgt de programmering voor het nieuwe podium.

Bron: website Charlois aan het water

Paviljoen aan het water

Het Paviljoen is naar eigen zeggen de eerste publieke plek aan de Maashavenkade: wij trekken dat niet in twijfel. Hier gebeurde recreatief vrij weinig, tot nu! Er vinden regelmatig optredens plaats en deze zomer zijn er wekelijks yogasessies, mét uitzicht op het water voor extra zen. In de winter dient het als thuisbasis voor kunstenaars. Het is nu nog vooral een plek voor mensen die er in de buurt wonen en dat is jammer. Neem snel een kijkje op deze charmante plek voor en door pioniers!

Bron: facebook pagina Speeltuin Millinx

Speeltuin op het Moerkerkplein

In de kinderrijke Tarwewijk wonen veel jonge gezinnen en het is dus niet zo gek dat daarom Speeltuin Millinx erg populair is. Voor bewoners, jong en oud, is dít het bonzende hart van de wijk. Met verschillende schommels, speeltoestellen en springkussens is er genoeg te spelen. Daarnaast organiseren vrijwilligers van de speeltuin regelmatig kleine evenementen én is er een heus zomerkamp voor leden van Speeltuin Millinx.

Bron: facebookpagina Attractiepark Rotterdam

Attractiepark Rotterdam

Het gonst al een aantal jaar rondom de ambitieuze plannen van ondernemer Hennie van der Most om een groots attractiepark ‘op Zuid’ te realiseren. In 2012 kocht hij het oude AVR-terrein met dit doel. De voormalige plek voor afvalverwerking aan de Doklaan moet binnen afzienbare tijd een plek van plezier worden. De zogenaamde speelstad opent medio 2020 haar deuren en moet twintigduizend bezoekers per jaar naar de Tarwewijk gaan trekken.

Bron: website Hart van Zuid

Hart van Zuid

Winkelcentrum Zuidplein was ooit een bruisende plek, het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland zelfs! Inmiddels is het gebied toe aan een flinke herinrichting, het verloor de laatste jaren aan populariteit. Sinds 2016 ondergaat het gebied rond Zuidplein en Ahoy daarom een metamorfose: hier in Tarwewijk ontstaat een weer bruisend stadscentrum. De infrastructuur gaat op de schop en ook voorzieningen als een ‘kunstenpand’ met theater en bibliotheek en een nieuw zwembad dragen hieraan bij.

Vorig artikel De kans op een grotere woning in Rotterdam ligt naast de deur!
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?