Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Ontdek de beweging binnen Oosterflank

Onontdekt Oosterflank biedt bezoekers en bewoners steeds meer beweging

In de jaren tachtig werd Oosterflank gebouwd: relatief nieuwe eengezinswoningen en appartementencomplexen domineren er. Bewoners zijn met het openbaar vervoer snel in het centrum en hebben het grootste winkelgebied met Alexandrium pal naast de deur. Maar wat gebeurt er verder in in deze rustige, wat nondescripte buurt? Naast diverse sportverenigingen brengen verschillende nieuwe activiteiten er steeds meer leven in de brouwerij!

Bron: website Woonmall Alexandrium

Woonmall Alexandrium

Al zouden alle bewoners van Oosterflank hun gehele interieur
aanschaffen in de Woonmall, niet één hoeft hetzelfde
te zijn. Met maar liefst 55 woonwinkels onder één dak is er genoeg
diversiteit voor interieurs in allerlei stijlen. Niet alleen uit Oosterflank, maar uit heel Rotterdam komt men hier woonwinkelen in het weekend, vooral op regenachtige dagen. Of je er nu op zoek gaat naar een bed of bad, een kunstwerk of een volledige kinderkamer: op het terrein van 60.000 m2 slaag je zeker.

Bron: website SVS Voetbal

Sportpark Schenkel

Aan de Capelseweg komen bewoners van Oosterflank om te
sporten in Sportpark Schenkel. Voor voetbal gaan ze naar Voetbalvereniging SVS: een gezellige club voor jong en oud met ongeveer 750 spelende leden. Ook Tennisclub Capelle én Hockeyclub Capelle zijn er gevestigd. In 2011
fuseerden twee tennisverenigingen tot TC Capelle, met ongeveer 1000 leden.
Hockeyclub Capelle is er de oudste ‘bewoner’, sinds 1973. Dit sportpark is,
kortom,

Bron: website Golfclub Capelle

Golfclub Capelle

Van studenten tot senioren: Golfclub Capelle wil iedereen uit Capelle, Oosterflank en omstreken verleiden tot een potje golf bij deze bruisende vereniging. De 18-holes Parkbaan met A-Status is een oase van rust in een stedelijk gebied. Dames, heren, beginners, hogere handicappers, sociale senioren, jeugd en studenten worden allen van harte welkom geheten. Er zijn jeugd- en familiedagen, bedrijfscompetities en golfweken. Het moge duidelijk zijn: golf is hier niet voorbehouden aan de elite.

Bron: website Huis van Oosterflank

Huis van Oosterflank

Het Huis van Oosterflank is geen fysiek huis, maar een initiatief
van Theatergroep Powerboat voor en met de bewoners van de wijk. Met allerlei
activiteiten en evenementen in de openbare ruimte worden ontmoetingen
gerealiseerd en gesprekken aangegaan, met als doel wat meer energie in de wijk te brengen. Met activiteiten als instrumenten bouwen, een picknick en jaarlijkse lichtjesroute worden hier bovenal nieuwe tradities gecreëerd!

Bron: Google Streetview

Semiramistuin

Het grootste stuk groen van Oosterflank is de Semiramistuin,
waar bewoners van Oosterflank komen voor een ronde met de hond, een ochtend- of avondwandeling, spelen met de kids of een hardlooprondje. In dit groene gebied is de tuin van een grote voormalige tuinderswoning aan de Hoofdweg opgenomen,
wat het tevens tot een belangrijk historisch groenelement in de wijk maakt. Hoe het ook zij, je picknickkleed ligt er hier altijd prachtig bij.

Vorig artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 195.000 tot 250.000 euro?