Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Multiculti snoepen in de Afrikaanderwijk

Snoepen in de Afrikaanderwijk, een van de oudste multiculturele wijken van Nederland.

De Afrikaanderwijk is een van de oudste multiculturele wijken van Nederland. Hier kun je letterlijk en figuurlijk ‘snoepen’ van allerlei culturen. Heerlijk eten en drinken dus, in een uniek stukje Rotterdam.

Bron: Hester Blankestijn

Sharp Sharp

Bij cakebar Sharp Sharp houden ze van lekker én gezond, van zoet én kruidig, en van verantwoord én kleurrijk. Dat proef en zie je in hun ‘treats & sweets’. Alle koekjes, cakes en repen zijn veganistisch, suikervrij, glutenvrij en biologisch. Mensen uit heel Nederland maken graag een rit naar de Afrikaanderwijk om van deze traktaties te smullen.

Bron: Hester Blankestijn

Koffiehandel Pretoria

Voor een goede bak koffie ben je bij Pretoria aan het juiste adres. Er is een ruime keuze aan koffiesoorten, uit alle hoeken van de wereld. Iets lekkers erbij? Kies bijvoorbeeld een stukje cheesecake, appeltaart of een koekje van de Bakkersplaats uit Katendrecht. Op marktdagen is er een speciale aanbieding; koffie met taart voor maar 4,50 euro.

Bron: Arnoud Verhey

Bakkerij Nieuw Fes

Bij Bakkerij Nieuw Fes kun je proeven en genieten van traditionele én nieuwe Marokkaanse producten. Je hebt elke dag keuze uit vijftien verschillende soorten vers gebakken brood. Daarnaast heeft Fes allerlei zoete Marokkaanse lekkernijen. De taarten zijn een lust voor zowel het oog als de maag.

Bron: Hester Blankestijn

Markt Afrikaanderplein

Elke week op woensdag en zaterdag kun je op de markt van het Afrikaanderplein rondstruinen. Het is een van de grootste markten van Nederland. Je vindt er van alles, van tropisch fruit tot trendy kleding, van Nederlandse kaas tot Turkse pizza. En overal kun je hapjes bestellen die voor je neus worden klaargemaakt. Alsof je even op vakantie bent in eigen stad.

Bron: Hester Blankestijn

Lekker op Zuid

Lekker op Zuid is een echte ontmoetingsplek in de Afrikaanderwijk. Bij deze delicatessenwinkel annex broodjeszaak vind je volop verse en houdbare producten uit de Balkan, zoals hammen en worsten, ingemaakte groenten en intrigerende snoepjes. Je kunt er heerlijk bijkomen met een goede lunch of met koffie en een krantje op het terras.

Vorig artikel Afrikaanderwijk is hip en happening
Volgend artikel De kans op een grotere woning in Rotterdam ligt naast de deur!