Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Kinderactiviteiten op de kaart

Buiten spelen, creatief zijn of binnen spelen?

Buiten spelen? Creatief aan de slag? Of een binnenspeelplaats voor het slechte weer? Wij hebben voor de kinderen een overzicht gemaakt. Drie kaarten met drie verschillende thema’s. Geschikt van jong tot oud. Nou ja, tot de wat oudere kinderen. Maar wij houden mama’s en papa’s en opa’s en oma’s zeker niet tegen om actief mee te doen. Veel plezier!

Buiten spelen!

In Blijdorp vind je meer dan dieren. De dierentuin heeft veel plek voor kinderen om te spelen. Je vermaakt je er gemakkelijk een hele dag.

Waar leer je de wereld ontdekken? Juist. Buiten. Op de kaart hieronder vind je 24 plekken in Rotterdam om lekker buiten je energie kwijt te raken. Van kinderboerderijen voor de allerkleinsten tot skateparks voor de durfals.

Knutselen, leren en ontdekken

Het Natuurhistorisch Museum hangt vol vissen, vogels, reptielen en zoogdieren. En ze hebben er een grote verzameling bijzondere dieren.

Ontdek de wereld, ontdek je mogelijkheden. Rotterdam zit barstensvol activiteiten waar kinderen creatief kunnen zijn. Of het nu theater is of leren hoe een waterkering werkt. Kinderen kunnen zelf meedoen, een voorstelling bekijken of naar een concert luisteren dat speciaal voor hen wordt gegeven.

Slecht weer? Blijf lekker binnen

In Skateland kunnen kinderen aan hun kunsten en trucs werken terwijl het buiten slecht weer is. Binnen is het altijd pret.

De teleurstelling van een kind wanneer ze buiten willen spelen en slecht weer dwarsboomt hun plannen. Maar niet getreurd. Binnen kun je ook heerlijk ravotten. Klim, klauter, spring, skate en ren. Terwijl je kroost zich uitleeft kun jij als ouder even tot rust komen bij de horeca.

Heb je na deze tips zin in nog meer activiteiten? Kijk dan eens op de sites Kidsproof of de Uitagenda Rotterdam. Vervelen? Dat gaat niet gebeuren.

Vorig artikel Kinderen in Rotterdam: Lotte en Olivier over Blijdorp en Middelland
Volgend artikel Vandaag bepaal ik!