Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Studentenwoning in Rotterdam: dit
maakt de stad een geweldige keuze

Jouw studentenwoning in Rotterdam is om maar liefst 7 redenen een geweldige keuze.

Je vindt in de stad de fijnste kamers in leuke wijken, die we natuurlijk voor je op een rij zetten. Dus ben je benieuwd waarom zoveel andere studenten en jonge mensen kiezen voor de havenstad? Wij leggen het je uit. En pas op, want de kans is groot dat je daarna verkocht bent en zelf ontdekt hoe Rotterdam het allemaal te bieden heeft en garant staat voor een geweldige studententijd.

We delen de beste tips om fijne kamers te vinden, in de leukste wijken van Rotterdam. De stad is ontzettend veelzijdig en heeft jou als student dus van alles te bieden. Daarnaast profiteer je van minimaal 7 voordelen. Niet voor niets kiezen zoveel andere studenten ervoor om te komen studeren in Rotterdam (en om daar vervolgens niet meer weg te gaan natuurlijk).

Vitro - Glashaven - Wonen in Rotterdam

Fijne kamers in leuke wijken

Rotterdam kent maar liefst 71 wijken om in te wonen. Wat dat betreft valt er van alles te kiezen,
zowel lekker centraal als rustiger in het groen en bijvoorbeeld in de buurt van horeca of de
universiteit of hogeschool. Leuke wijken om op kamers te gaan in Rotterdam zijn bijvoorbeeld:
Kralingen-Crooswijk: de populairste wijk onder studenten
Centrum
Rotterdam Noord
Rotterdam West
Rotterdam Zuid

Kijk ook eens naar:
Vitro Studenten studio’s
Studentenwoningen hAavn

7 goede redenen om te studeren in Rotterdam

We hebben studenten gevraagd naar hun redenen om voor een studentenwoning in Rotterdam te kiezen. En dat hebben we geweten, daaruit volgden allerlei redenen, motivaties en voordelen waar jij naar uit kunt kijken. We hebben ze voor je verzameld, gebundeld en zo kort en bondig mogelijk samengevat:
• Hippe horeca
• Veel jonge mensen
• Net zoveel bedrijven
• Makkelijk netwerken
• Dichtbij andere steden
• Geweldig uitgaan
• Goede bereikbaarheid

1. Hippe horeca

Misschien ken je de Markthal en de Foodhallen wel. Het zijn twee van de hotspots in Rotterdam, waar internationale keukens bij elkaar komen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld naar De Toko en naar Parkcafé Parqiet. Of bezoek Heilige Boontjes en Speck. Heel lekkere ingrediënten en unieke keuzes vind je bij Supermercado in Rotterdam. Wat dat betreft is er vanuit jouw studentenwoning van alles te ontdekken, zowel met andere studenten als met vrienden die zelf wel eens willen ervaren waarom jij eigenlijk niet meer weg wilt uit de stad.

2. Veel jonge mensen

De plaatsen om Rotterdam heen merken het: veel van hun jongeren trekken naar de stad. En dat is daar soms lastig, maar heel goed nieuws voor jou als je hier zoekt naar een studentenwoning. De stad trekt veel jonge mensen aan, zowel om te komen studeren als om daar te komen wonen en werken. Bijkomend voordeel is dat afgestudeerden er vaak blijven wonen, waardoor de gemiddelde leeftijd er relatief laag blijft.

3. Net zoveel bedrijven

En daar waar veel jonge mensen zijn, vind je: veel bedrijven! In jouw studentenwoning in Rotterdam ben je daar misschien nog niet meteen aan toe. Toch is het een prettig vooruitzicht dat je gewoon in de stad aan de slag kunt bij een leuk en inspirerend bedrijf. En misschien vind je er zelfs al wel een bijbaan, zodat je veel leuker werk vindt dan in een traditionele supermarkt of met een krantenwijk. De bedrijven in Rotterdam zorgen voor levendigheid en goede kansen op de arbeidsmarkt, dus vormen een extra reden om hier te komen studeren.

4. Makkelijk netwerken

Ondertussen kun je vanuit jouw studentenwoning in Rotterdam geweldig netwerken, zowel met andere studenten als met de afgestudeerden en bedrijven die we net noemden. De kans dat je waardevolle contacten opdoet is enorm. Daar heb je zowel tijdens je studie als in de jaren daarna veel aan.

5. Dichtbij andere steden

En zoek je het toch breder dan in Rotterdam alleen? Vanuit jouw studentenwoning reis je makkelijk naar andere steden in de omgeving. Je kunt dan denken aan Dordrecht en Schiedam, net als aan Den Haag en Utrecht. Sterker nog, zelfs Amsterdam is niet ver weg dankzij de goede verbindingen met bijvoorbeeld het openbaar vervoer. En wil je naar Antwerpen, Brussel of Parijs? Het is allemaal in de buurt. Brussel ligt bijvoorbeeld dichterbij dan Groningen. Rotterdam heeft een geweldig centrale locatie, dus is goed geschikt als plek voor jouw studentenwoning.

6. Geweldig uitgaan

Zodra je een weekend thuis bent (of gewoon doordeweeks) kun je in Rotterdam bovendien geweldig uit. Dus komen jouw vrienden van verderop langs of ben je samen met de studenten die je in de stad hebt leren kennen? Bezoek de bars of ga tot diep in de nacht los in de clubs. Het nachtleven is bruisend en zeer gevarieerd, dus er valt van alles te ontdekken. Op die manier weet je zeker dat je kunt feesten om jouw mooiste momenten te vieren, of gewoon omdat je er zin in hebt.

7. Goede bereikbaarheid

Ten slotte staat Rotterdam bekend om z’n geweldige bereikbaarheid. Dat geldt met de auto via de A15, A4 en A20 en natuurlijk met het openbaar vervoer. De bus, tram, metro en trein. Rotterdam heeft een van de grootste stations van Nederland, en sowieso het mooiste natuurlijk. Je staat er zo, vanuit alle hoeken van Nederland. En met het vliegveld Rotterdam The Hague Airport om de hoek kun je het zelfs veel verderop zoeken als je echt wilt.

Studentenwoning in Rotterdam

Zoek je een studentenwoning in Rotterdam? Vind een fijne kamer in een van de leuke wijken en geniet van de minimaal 7 voordelen die andere studenten in de stad ervaren.

Tip: zoek je een studentenwoning en wil je geen aanbod in Rotterdam meer missen? Schrijf je dan
in voor onze nieuwsbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte van de nieuwe studio’s en andere
woningen.